Hou je van een pittige soep? Komt ie:
- Beetje plantaardige olie (kokos)
- 4 wortels
- 1 prei
- 3 eetlepels kerriepoeder
- 100 ml kokosmelk
- 2 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 3 groente bouillon blokjes
- zwarte peper
- 1 theelepel koriander
- 1 rode peper in kleine stukjes
Zo maak je het:
- Pel en snipper de sjalotjes
- Pel de knoflook
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot
- Pers de knoflook erboven uit
- Was en schrap de worteltjes en snij ze in stukken. Bak de wortelen ca. 2 minuten mee
- Doe hetzelfde met de prei
- Voeg 1,5 liter water, de bouillon en de kokosmelk toe
- Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken
- Voeg de stukjes peper toe
- Voeg de kerriepoeder nu pas toe
- Breng op smaak met de kokosmelk en peper en kook nog een minuut of twee
- Pureer de soep met de staafmixer
For how many persons is it
2
In het recept staat nergens wanneer de kerrie erbij moet 😉
Hi!
In het recept staat nergens wanneer de kerrie erbij moet 😉
Hallo
Ik denk dat de kerrie na de prei maar voor de bouillon in de pan gaat.
Maar waarom er 2 keer kokosmelk in de bereiding staat weet ik niet!
En van dit recept kunnen makkelijk 4 mensen eten.
Ik heb hem met 1 liter water gemaakt en nog heb ik over na 2 ruime kommen gevuld te hebben
Hi! Ik doe dat zoals in de beschrijving, dus de kerrie erna, maar je mag het doen zoals jij wilt, jouw soep!
Op smaak brengen kan altijd nog met een beetje kokosmelk extra, dat maakt het soms net even at lekkerder aan het eind.
Heeft ie gesmaakt?