Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) Recepten

Vegan Recept: Pompoen / Zoete Aardappel Pasta

2 Mins read

Oh my ! dit is een van de aller lekkerste recepten die ik het afgelopen jaar gemaakt heb! En daarom deel ik hem. Het is niet echt het goedkoopste wat je kunt maken, dus een mooi gerecht om eens uit te pakken voor visite of als je al drie dagen brood met pindakaas hebt gegeten ( haha).

De fot’s zijn niet heel duidelijk misschien, maar is met mijn telefoon gemaakt, een spontane kook actie.

Hij is helemaal vegan ( whoeehoe) en als je een moestuin hebt is het echt een September gerecht, want veel kun je zelf ook oogsten op het moment! Bovendien zou je de pasta ook weg kunnen laten, indien gewenst.

Bereidingsduur: 45 minuten

Ingrediënten ( dit is voor 4-5 personen ): 

  • 1 oranje pompoen ( Maar kan ook met flespompoen) in blokjes
  • Olijfolie / kokosolie ( om in te bakken)
  • Peper
  • 3 tot 4 zoete aardappelen, van klein formaat ( zie foto) in blokjes
  • 1 grote ui of 2 kleine uien ( in kleine stukjes)
  • 2-3 teentjes knoflook (geperst)
  • Gezeefde tomaten ( 500 gram)
  • 1-2 biologisch bouillonblokjes ( waaar je een halve liter bouillon van maakt)
  • 1/2 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 1/2 theelepel milde paprikapoeder
  • 1/2 theelepel
  • Paar takjes tijm ( van het takje geregen)
  • Twee blaadjes laurier
  • Olijfolie / kokosolie ( om in te bakken)
  • Pijnboompitjes
  • 2 Avocado’s

Hoe je het maakt:

1.) Zet een flinke pan ( wok of hapjespan) op het vuur en doe er een beetje olie in.

2.) Zodra de olie heet is, mogen de ui en de knoflook er bij. Fruit dit wat aan tot ze gelig zijn.

3.) Dan mogen de pompoen en de aardappel blokjes er bij

4.) Maak intussen de bouillon klaar (halve liter met 1-2 blokjes)

4.) Wanneer de oranje groenten in de pan na een minuut of 10 wat zachter zijn geworden, mogen de gezeefde tomaten er bij en daarna ook meteen de halve liter met bouillon. Roer goed door op laag vuur.

5.) Dan is het tijd om de smaak te maken, voeg de halve theelepeltjes met kruiden toe en de laurierblaadjes en tijm.

6.) Laat dit geheel droog koken gedurende ongeveer 15-20 minuten. Roer en schep om, want het kan makkelijk aanbranden. Houdt daarom ook een laag vuurtje en check regelmatig.

7.) Intussen kun je de avocado in stukjes zijden en de pijnboompitjes even een beetje roosteren. En de tafel dekken.

8.) Daarna kook je de pasta zoals je hem graag hebt en giet je deze af.

9.) Wanneer het een dikkere saus is en de groenten wat zacht, is het tijd om te gaan opdienen.

10.) Maak het bord zo op: 1. Eerst de pasta 2. dan de pompoen/aardappel en saus 3.) dan de avocado en als laatste: 4. de pijnboompitjes. Beetje peper erover en voila. het lekkerste gerechtje ever (als je het mij vraagt!)

Als garnering bloemblaadjes van de goudsbloem ( kan ook peterselie zijn of kiemgroenten)

 

 

296 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *