Coming soon: Nieuwsbrief

Bewuster levenGezondheid

Sporten, afvallen en vegan eiwitten

1 Mins read

Als je mij volgt op instagram, dan weet je dat ik vanaf januari 2023 actief ben in de lokale sportschool. Ik sport 3 keer per week en mijn doel was vet verliezen, intussen is gespierder en fitter worden ook een doel worden. Ook leerde ik de afgelopen maanden dat wanneer je meer spieren hebt, je meer kan eten, omdat je verbrandingsmotor sneller gaat draaien. dat heb ik zeker ondervonden, in het begin verloor ik namelijk evenveel spieren als dat ik vet verloor, dus sindsdien let ik op mijn eiwit inname.

En ja dat kan dus helemaal prima als vegan 🙂 In planten zit namelijk ook gewoon proteïne en het is een fabel dat je vlees of weipoeder nodig hebt om eiwitten binnen te krijgen. Ik eet daarom voldoende eiwitrijke voedingsmiddelen en probeer dit elke maaltijd te doen. Ik kies daarom voor meer bonen, peulvruchten en linzen bij mijn lunch en diner, maar ik neem na het sporten ook een eiwitshake, zo weet ik zeker dat ik mijn eiwitdoel behaal, ik probeer tussen de 90 en 100 gram eiwitten per dag te zitten en de shake die ik gebruik bevat al 20 gram eiwitten. Ik vind deze vegan proteine poeder fijn, redelijk neutraal van smaak en lekker van structuur.

Ook bevatten deze shakes van Orangefit minder calorien dan de shakes die ik eerder heb genomen, wat voordelig uitpakt, omdat ik mijn voeding track. Ik heb ook echt geleerd dat je alleen vet kunt verliezen wanneer je in eennegatieve energiebalans zit.

Hierbij kort de tips die ik afgelopen 8 maanden geleerd heb, om succesvol vet te verliezen:

  • Voldoende slapen. Slapen is zoveel belangrijker dan je denkt!
  • Eten in een negatieve energiebalans, dus ik hou de calorien bij, ook van alles wat ik drink!
  • Ik volg coach Lot Beukers op Instagram ( heel fijn en ook confronterend!)
  • Krachttraining 3 x per week
  • Voldoende eiwitten binnen krijgen met voeding
  • Na het sporten een eiwitshake nemen
  • Consistent blijven
  • Bewust worden van hoe mijn eigen lichaam werkt ( elk lichaam is ansder s en heeft andere behoeften, reken daarom je energiebehoefte op maat uit, dit kan via Google of ook via Lot beukers haar website)

Ik hoop dat je er wat aan hebt, ik ben nu 6 kilo vet verloren en 2 kilo in spier aangekomen, dus ik ben al heel blij, op naar de laatste beetjes en daarna vasthouden.

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
GezondheidNew PostsWildplukken

CHAGA!

3 Mins read
Toen ik kennis had genomen van het bestaan van chaga en zijn werking, wilde ik hem natuurlijk zelf ook vinden in het…
Bewuster levenGroenten kwekenMoestuin tipsNew PostsPlanten

Het belang van een wormenparadijs

2 Mins read
Wij mensen, wij zijn natuur. We denken soms zelf van niet en gedragen ons ook vaak genoeg alsof van niet, maar toch…
Bewuster levenNew Posts

Voedselbossen: Het boeren van de toekomst!

5 Mins read
Ik wil niet dat mijn blog over mij gaat, maar ik wil beweging veroorzaken, anderen inspireren! Daarom heb ik het vaak over…