Ik snakte al een tijdje naar champignonsoep of champignonsaus, maar overal zit melk en ei in. Dus ik besloot heel stoer om zelf iets te bedenken wat 100% plantaardig is. En dat is me gelukt. Vandaar dat je dit artikel nu kunt lezen!

De saus is lekker bij pasta, linzenpasta of risotto.

 

Ingrediënten:

  • Bindmiddel, zoals bloem
  • Doosje biologische kastanje champignons (in plakjes)
  • Theelepel olie 
  • 1/2 ui (stukjes)
  • 1 teen knoflook ( klein gesneden)
  • 1,5 kopje Oatly havermelk 
  • 1 eetlepel Oatly room 
  • Zwarte peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Doe wat olie in een steelpannetje en zet op het vuur
  • Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze een beetje aan
  • Voeg 2/3 van de champignons toe en wacht tot deze een verkleuren ( houdt 1/3 apart voor later)
  • Voeg de room en havermelk toe en meng alles goed door elkaar
  • Pak de mixer en mis alles tot een mooie saus
  • Voeg wat bloem toe om het wat dikker te maken
  • Strooi naar behoefte met zwarte peper

Eet smakelijk!

 

Published by

Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.

Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *