Wanneer je houdt van een beetje kruidenboter op je brood, in een hapje, tijdens een BBQ, dan is deze optie eens iets anders, lekker, maar echt zoveel leuker om te zien. Meer weten over bieslook en bieslook in de tuin, klik hier: HIER

 Dit recept is vegan

Recept Bieslook Bloemen Kruidenboter

Dit heb je nodig:

125 gram plantaardige boter ( ik gebruikte een half pakje Becel avocado olie & limoen-olie)

6 bieslook bloemen (los gepeuterd)
1 theelepel gesneden bieslook, vers/gedroogd ( heel klein gehakt)
1 theelepel gesneden peterselie, vers/gedroogd
1 theelepel gesneden tijm, vers/gedroogd
1 teen knoflook, geperst
snufje peper
Een paar druppels limoensap

(wanneer je verse kruiden gebruikt, zal de smaak wel veel intenser zijn)

Tip: Varieer met diverse kruiden, zoals dille, rozemarijn, oregano ( wat je zelf lekker vindt)

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is, zodat deze heel gemakkelijk door te roeren is.
Voeg alle ingrediënten toe en mix het goed door elkaar.

Om deze boter mooi af te maken, kun je als laatste nog wat bieslook bloemetjes over het geheel strooien ( zie foto).

Eet lekker!

 

 

Published by

Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *