Tomatensoep op de meest makkelijke manier, tenminste dat vind ik. Ik eet deze in de zomer echt vaak, vanwege de grote tomaten oogst. Heerlijk! 🙂 

Dit heb je er voor nodig:

  • 1 kilo tomaten
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 2 grote witte uien ( in grove stukken)
  • 3 teentjes knoflook ( in stukjes)
  • Bosje/handje grof gehakte basilicum ( vers)
  • Oatly room

Zo maak je het:

  • Haal de kronen van de tomaten en snij deze in stukken
  • Snipper de ui en snij de knoflook en fruit deze in de pan met wat olie ( minuut of twee)
  • Voeg de tomaten toe en bak heel kort even aan op hoog vuur
  • Schenk 1,5 liter water toe en doe de bouillon ook in de pan
  • Laat het geheel een minuut of 20 koken
  • Mix alles met een blender of staafmixer en giet het geheel door een vergiet over in een andere pan
  • Als laatste voeg je de basilicum en ene scheut oatly room toe
  • Mix dit geheel nog even kort en serveer!

 

 

 

 

Published by

Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *