Coming soon: Nieuwsbrief

New PostsUncategorized

SNUGGS Menstruatieondergoed (meest gestelde vragen)

4 Mins read

Ik kwam een paar jaar geleden via instagram voor het eerst in aanraking met menstruatie ondergoed. @florainthegarden sprak er zo enthousiast over, ik werd er nieuwsgierig van, maar ik werd er niet warm van, ik vond het eigenlijk maar een gek idee en had ook allerlei vooroordelen.

Inmiddels ben ik groot fan en wil ik niet anders meer! Ik kreeg een broekje op gestuurd

Toen ik vorige maand via mijn Instagram post vroeg naar alle vragen over menstruatieondergoed kwamen er eigenlijk dezelfde vragen naar boven die ik ooit zelf had, dus hier een artikel aan wijden lijkt me een goed idee.

De meest gestelde vragen over menstruatie ondergoed:

Hoe werkt het precies?

De belangrijkste vraag denk ik. Wanneer je naar de website van snuggs gaat, dan kun je kiezen welke flow je hebt, dus hoe zwaar je menstrueert en dan krijg je vanzelf te zien welke modellen en kleuren beschikbaar zijn. Ik koos de classic, de bikini en de brazillian (die laatste lijkt het meeste op een string, maar kan niet in combi met een hevige flow). Van ieder twee. Wanneer je een hevige flow hebt kan het broekje wat zwaarder gaan worden gedurende de dag en dan is het misschien fijn om te wisselen. Je kunt het broekje dan in een zakje meenemen naar huis en hem daar uitspoelen. Ik kan gemakkelijk met een broekje naar het werk _8-10 uur) en als ik thuis kom spoel ik het broekje uit met koud water en trek ik een andere aan. Je kunt de broekjes wassen op 40 graden in de wasmachine. Belangrijk is wel om geen wasverzachter te gebruiken, aangezien dit de absorptielaagjes kan beschadigen. De broekjes worden helemaal schoon!

Kun je ze wassen met ander wasgoed?

Ja hoor, ik was ze samen met andere fijne was op 40 graden.

Hoe veel broekjes heb je nodig?

Dit verschilt echt helemaal per persoon. Bereken hoe lang je er eentje draagt, wat je flow is, hoeveel dagen je menstrueert en hoe vaak je wilt wassen. Je kunt ongeveer uitgaan van 1-2 broekjes per dag aangezien een broekje gemiddeld 8-12 uur mee gaat.

Zijn snuggs geschikt voor hevige menstruaties?

Ik heb zelf geen hevige flow (meer), maar ik heb wel gehoord van mensen die dat wel hebben dat Snuggs menstruatie ondergoed alles opvangt zonder door te lekken. Op de website van snuggs kan je aangeven bij zoek resultaten dat je een licht, middel, heavy of extra heavy flow hebt, dus er is voor iedereen een juist broekje.

Gaat een broekje niet naar ruiken?

Deze vraag kreeg ik ook best wel veel, maar ik kan daar heel duidelijk over zijn, nee, het ruikt niet naar. Dat komt door de drie laagjes:

  • Snel drogende laag: dit is het speciale laagje die snel vocht opneemt, waardoor je je droog voelt. Ook zit er een antibacteriële laag in die 99% van de bacteriën verwijderd.
  • Sterk absorberende laag: dankzij het materiaal dat goed vocht opneemt, is de middelste laag heel dun maar 1,5 mm.
  • Ondoordringbare laag: de hygiënische laag absorbeert geurtjes. Met een capaciteit van gemiddeld drie reguliere maandverbanden.

Zit het comfortabel?

Ik vind het oprecht heel comfy. Je voelt de drie laagjes wel zitten, maar het is ongelooflijk dun en zacht en omdat het op zijn plaats blijft zitten (wat niet zo is bij maandverband), irriteer ik mij niet aan het kruisje. Ook de randjes en de stofjes zijn stretchy en zacht en sluiten goed aan. Ik ben niet zo van de high waist achtige modellen, dus daar kan ik geen oordeel over geven. Ik verheug me soms gewoon op het dragen van de snuggs. Ja ik had mezelf niet gelooft een paar jaar terug, maar het is echt waar.

Heb je ook een cup gebruikt?

Ja dat heb ik, maar ik kon er nooit echt goed aan wennen, het vacuum zuigen vind ik heel naar, ik voel altijd de dingen best intens en ben ook gevoelig voor stofjes en dan dat eruit halen op plekken waarbij je echt niet wilt dat het misgaat, gaf me ook wel wat stress. Ik vind het idee dat ik niets meer in mijn lichaam hoef te stoppen vooral heel prettig. Dat het natuurlijker aanvoelt as een cup/tampon, dat vind ik het allerfijnst aan een menstruatiebroekje.

Wat maakt dit merk beter dan andere merken?

Ik heb lang niet alle merken getest, maar slechts vier soorten en deze vind ik gewoon het meest fijn, goede pasvorm, alles zit op zijn plek, ik hou echt van de brazillian en de bikini broekjes, lekkere stofjes en het spreek me vooral aan dat ze steeds blijven verbeteren wat betreft de materialen, zoals de biologisch katoenen broekjes en ze zijn sinds kort overgegaan op gerecycled nylon, dat vind ik wel echt tof aan dit merk.

Hoe duurzaam is het?

Heel! Wanneer je bedenkt dat we gemiddeld 10 duizend tampons of maandverband gebruiken tijdens ons leven en je weet dat daar plastic, pesticides en dioxines in zitten, is een broekje vele malen duurzamer, want je gebruikt ze steeds opnieuw, tot wel 2 jaar kun je ermee doen. Wel is er ook een verschil is stofjes. Biologisch katoen is een duurzame keuze en de gerecyclede nylon ook. Misschien is herbruikbaarmaandverband nog duurzamer, helemaal als je de laatste zelf maakt, maar dat moet je ook maar liggen, ik vind herbruikbaar maandverband niet lekker zitten.

Kun je ermee zwemmen?

Nee helaas niet. Ik kan niet wachten opeen mooie bikini van Snuggs 😉

Als je mij moet overtuigen van Snuggs, waarmee zou dat dan zijn?

Leuke vraag! Ik krijg er een veel vrijer gevoel van, wat ik ervaar als hoognodig tijdens deze periode van de maand, niets meer in mijn vagina stoppen, maar het natuurlijker laten zijn. Ik vind het ook belangrijk dat het gezonder is dan de gebleekte tampons vol toxische stoffen die ik ervoor gebruikte. Wist je dat de vagina niet in staat is om oxidanten af te weren? Alles kan zo in je bloedbaan terecht komen, niet echt een fijn idee.

Ben je nieuwsgierig geworden? je kunt nu broekjes bestellen met mijn code: PLANTAAR en dan 10% korting krijgen op je aankoop. Deze korting is geldig tot 1 december 2022.

Laat me vooral weten wat jouw ervaring is met menstruatie ondergoed!

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Moestuin tipsNew Posts

Terugblik Moestuin 2022

3 Mins read
In dit artikel kijk ik even terug op afgelopen moestuin seizoen. Wat ging er goed wat ging er minder goed. Allereerst: Het…
Moestuin tipsNew Posts

Biologisch tuinieren met Bio Kultura!

1 Mins read
Hoe langer ik tuinier des te belangrijker ik de bodem vind worden.. Gek vind ik het dat ik eerst alleen maar keek…
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…