Een pittige, thais achtige stamppot. Al eens geprobeerd? Het is echt de moeite waard!

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 3 kilo kruimige aardappelen
  • Klontje of scheutje olie
  • Scheutje plantaardige melk naar keuze
  • Klontje plantaardige boter naar keuze ( margarine)
  • Een doosje kastanje champignons
  • Gerookte tofu ( in kleine blokjes) ( hoeft niet, maar is wel extra lekker)
  • Stamppot groente naar keuze ( andijvie of boerenkool bijvoorbeeld)
  • Halve rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • Volle hand met gezouten pinda’s
  • Theelepel kurkuma
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Zwarte peper
  • Snufje zout
  • Eventueel kiempjes voor on top

Benodigdheden: knoflookpers & stamper

 

Zo maak je het:

  • Schil de aardappels en doe ze in een pan met ruim kokend water met een beetje zout ( Laat deze 20-30 min koken)
  • Even op plantaardiger.nl zoeken naar leuke artikelen, want er is nu even niets te doen
  • Wanneer de aardappels 15 minuten koken:
  • Snijdt de tofu en de champignons en bak deze lekker aan
  • Sbijdt intussen de halve ( of voor die hards, een hele) rode peper in hele kleine stukjes
  • Wanneer de aardappels gaar zijn, giet je ze af
  • Dan voeg je een klein scheutje melk en klontje boter toe en mag je het geheel stampen.
  • Voeg de kerrie, kurkuma, peper zout en groenten en het pepertje toe
  • Pers de knoflook en voeg dit toe
  • Hussel alles lekker door elkaar en serveer met pinda’s on top

EET SMAKELIJK!

-x- Natas

<?php if (has_post_thumbnail( $post->ID ) ): ?>
<?php $image = wp_get_attachment_image_src( get_post_thumbnail_id( $post->ID ), ‘single-post-thumbnail’ ); ?>
<div id=”custom-bg” style=”background-image: url(‘<?php echo $image[0]; ?>’)”>

</div>
<?php endif; ?>

 

Published by

Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *