Ik maakte gisteren voor het allereerst in mijn leven hummus. En ik vind het zo lekker, dat ik het recept van deze hummus met specerijen maar al te graag deel! Het is zo simpel dat ik het vanaf nu nooit meer zal kopen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Wat heb je nodig:

 • 1 blikje/potje kikkererwten ( of beter nog zelf gekookte kikkererwten)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • sap van een halve citroen
 • een theelepels kerriepoeder
 • een theelepel kurkuma poeder
 • twee theelepels ras el hanout kruiden
 • twee teentjes knoflook ( geperst)
 • zwarte peper
 • beetje water ( naar eigen oordeel toevoegen / 50 ml)

Hoe maak je het:

 • Doe alles, behalve het water, in een kom en mix alles tot een geheel met de staafmixer.
 • Voeg er zo nodig water bij, totdat het de gewenste dikte heeft

Eet smakelijk!

TIP: Ik eet hummus graag met groentes, zoals rauwe paprika en selderij

Published by

Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *