Je weet dat vlinders en bijen worden bedreigd. Misschien heb je dat in mijn vorige blog gelezen, misschien wist je dit al. Maar weet je ook dat jij de bijen kunt helpen?

Als je een (moes) tuin hebt, kun je al een hoop bijtjes helpen. Maak van je tuin een veilige en aantrekkelijke plek voor bijen.

Redt de bij! 100% gifvrij

  • Zaai alleen nog maar biologische zaden ( zowel bloemen als groenten) Ik schreef hier uitgebreid een artikel over, lees deze hier.
  • Insectengif is niet alleen slecht voor de beestjes waar je last hebt, maar ook voor de bijen en andere nuttige insecten. Er zijn echt heel veel natuurlijke oplossingen te vinden.
  • Bestrijd andere ongewenste gasten op een antuurlijke wijze. Ik zal in de toekomst nog vele tips geven op deze site, maar op google kun je al een hoop vinden hoor.

Bloeiers

Bijen worden blij van (biologische) bloeiende bloemen en planten. Door deze een plek te geven in je tuin, kunnen bijen het stuifmeel en de nectar verzamelen en zo sterker worden. Bijen houden ook van variatie. ( en geef ze eens ongelijk). Let op de bloeiperiode zodat de bijen altijd voedsel hebben. Deze planten zijn echte bijenlokkers: hemelsleutel, muurpeper, bergamotplant, kattenkruid, herfstaster en blauwe knoop.

Bijenhotel

Wilde bijen leven vooral solitair. Ze hebben dus niet alleen voldoende voedsel nodig, maar ook ruimte om te nestelen. Je kunt zelf heel eenvoudig een bijenhotel maken en ze daarmee een veilig onderkomen geven. Tegenwoordig kun je deze hotels overal kopen, zoals bij een tuincentrum, maar ook bij Xenos en de Action.

Bijen zijn een flexibel soort en toch worden ze bedreigd.

Ze kunnen het tempo waarin wij hun wereld vernietigen niet aan. En daarom hebben ze hulp nodig.

Wil je echt fanatiek mee doen met bijen redden, wordt dan bijenbrigadier

Maar op kleine schaal kun je al veel doen. Een betere wereld… precies!

 

Published by

Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *