Coming soon: Nieuwsbrief

Moestuin tips

10 Medicinale planten om zelf te kweken

2 Mins read
  1. Basilicum: Niet alleen heel lekker door pasta gerechten, maar wist je dat basilicum enorm goed helpt bij buikpijn en bij gebrek aan eetlust? En hij is simpel te kweken!
  2. Je kunt zoveel meer met lavendel dan dat iedereen weet! Lavendel is een perfecte bijenplant, houdt katten op afstand, maar bovenal is deze plant thuis te kweken en medicinaal! Lavendel werkt namelijk rustgevend en helpt bij stress. Wrijf een beetje over de huid, doe een wat lavendel in een kussentje of trek er thee van.
  3. Kamille is een medicijn voor buikkrampen en winderigheid, maar helpt ook bij stress en angst. Het is een echte rustgever. En niet alleen voor de geest. Ook voor de huid. Kamille werkt goed bij huid irritaties.[ms_image_frame src=”https://plantaardiger.nl/wp-content/uploads/2016/12/1-2-3-1024×292.jpg” border_radius=”0″ link=”” link_target=”_blank” light_box=”no” class=”” id=””]
  4. Een van mijn persoonlijke favorieten: Citroen Melisse. Aanbevolen bij nervositeit, depressie, slapeloosheid en nerveuze hoofdpijn, omdat dit kruid een kalmerende werking heeft. Door deze kalmerende werking helpt het ook bij spanning, zenuwachtigheid, stress en prikkelbaarheid. Het helpt je af van benauwdheid door stress en spanning.
  5. Peterselie: Rauw peterselie blad is een krachtige antioxidant, die van oudsher is gebruikt als een diureticum door het stimuleren van de nieren en de blaas functie, terwijl het de opname van zuurstof in het lichaam verhoogt. Het kan nierstenen, chronische ontstekingen behandelen/genezen. Ook kan er thee van worden getrokken en op een dagelijkse basis worden genomen voor reuma.
  6. Aloe Vera: een binnen plant (of zomers een buiten plant) die steeds populairder wordt! En terecht. Aloe Vera gel helpt littekens te verminderen of in ieder geval te verzachten. Het helpt uitstekend bij talloze huid irritaties en bij bij brandwonden. Maar inwendig helpt Aloe vera ook bij: maagklachten, darmproblemen, bij diabetes en bij ontgiften.[ms_image_frame src=”https://plantaardiger.nl/wp-content/uploads/2016/12/4-5-6-1024×292.jpg” border_radius=”0″ link=”” link_target=”_blank” light_box=”no” class=”” id=””]
  7. Salie: Werkt bij wondheling, is menstruatiebevorderend en werkt goed bij infecties in de mond, zoals tandvlees ontsteking. Salie is echt zo’n kruid die voor 150 kwaaltjes werkt, dus zeker een om te kweken!
  8. Door de antibacteriële werking van munt, is het een populair plantje voor in mondwaters. Ook werkt munt zeer goed voor de spijsvertering en de speekselklier. Ook fijn bij buikkrampen en winderigheid.
  9. Oregano is ook een echt superkruid dat je makkelijk zelf kunt kweken en op de vensterbank kun zetten.Oregano heeft een verkwikkend effect. Boeren die vroeger hard moesten werken zoals de oogst binnen halen aten een maaltijd waar oregano in verwerkt was om het werk beter aan te kunnen. Het is een goed kruid voor je immuun systeem. En oregano is een pijnstiller voor reuma en zenuwpijn.
  10. Tijm werkt ontstekingsremmend en helpt goed bij hoest en verkoudheid. Tijm ontspant en zorgt voor een goede spijsvertering. Het laat winderigheid afnemen.[ms_image_frame src=”https://plantaardiger.nl/wp-content/uploads/2016/12/tot-10-1024×292.jpg” border_radius=”0″ link=”” link_target=”_blank” light_box=”no” class=”” id=””]
289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Moestuin tipsNew Posts

Terugblik Moestuin 2022

3 Mins read
In dit artikel kijk ik even terug op afgelopen moestuin seizoen. Wat ging er goed wat ging er minder goed. Allereerst: Het…
Moestuin tipsNew Posts

Biologisch tuinieren met Bio Kultura!

1 Mins read
Hoe langer ik tuinier des te belangrijker ik de bodem vind worden.. Gek vind ik het dat ik eerst alleen maar keek…
Moestuin tipsNew Posts

Moestuinieren voor mensen zonder tijd

1 Mins read
Wanneer je een druk leven hebt denk je misschien dat een moestuin geen zin heeft, omdat het je veel tijd zal gaan…