Coming soon: Nieuwsbrief

VeganismeWaarom vegan?

Wat Zijn De Beste Vegan Films & Documentaires?

2 Mins read

Welke documentaires en films kan ik kijken die met veganisme te maken hebben?

Films en documentaires zeggen soms zoveel meer dan een boek of artikel, daarom hier mijn lijstje met vegan docu’s en films met een kleine omschrijving.

1. Live and let live (Netflix)

Een prachtige documentaire die de relatie met dieren, de geschiedenis van het veganisme en de ethische, milieu en gezondheidsredenen bekijkt en dit uitlegt vanuit compassie. Van slager tot veganistische kok, van boer naar eigenaar van een sanctuary. Live and Let Live heeft op mij erg veel indruk gemaakt.

2. Earthlings ( Youtube) klik hier

Met verborgen camera’s laat Earthlings beelden zien die nooit eerder vertoond zijn van de dagelijkse praktijk in de grootste industrieën in de wereld.

3. Forks Over Knives ( Netflix)

Een documentaire die veel indruk maakte op mij. Het onderwerp is het voedsel dat we eten en de mogelijk relatie met ziektes zoals kanker, diabetes en hart en vaatziekten.

4. Vegucated ( Youtube) klik hier

Een documentaire waarin 6 mensen ( vlees en kaas liefhebbers ) worden gechallenged om veganisme uit te proberen. Wat ze ontdekken is echt.. Ga het maar zien!

5. The End Of Meat (2017) ( via endofmeat.com, klik hier)

Hoe ziet de wereld eruit als niemand meer vlees eet? Interviews met filosofen, wetenschappers, kunstenaars en activisten die vertellen over hun progressieve ideeën over de rol van dieren in onze samenleving.

6. Land Of Hope And Glory (2017) ( klik hier) 

Dit is voor mij de meest beste van het hele rijtje. The UK wordt beschouwd als beste land voor dierenwelzijn voor de dieren in de vee industrie. In deze documentaire zie je met eigen ogen hoe het er ECHT aan toe gaat. Hij duurt 50 minuten geloof ik en ik  zou echt goed de tijd voor nemen. Het gaat het waard zijn.

7. What The Health ( Netflix)

Een documentaire die veel mensen heeft doen nadenken over hun gezondheid in relatie tot dierlijke producten. Artsen aan het woord.

8. ) The Last Pig

Wat het betekent om een inlevend wezen te zijn met de macht om te doden? De film volgt een varkensboer die voor de laatste keer zijn varkens laat slachten. Film wil ik graag zien, maar is nog niet in Nederland te kijken.

9. Jill Phipps – The story of an animal rights activist (Klik hier)

Documentaire over het leven van Jill, een animal rights activiste. Zij is gestorven onderweg , geplet tussen kalveren, naar een slachthuis. Bekijk hier haar strijd tegen dierenleed en de passie die zij heeft.

10.) Cowspiracy ( Netflix)

Een documentaire over de druk van het gebruik van dieren voor vlees- en melkproductie op het milieu. Indrukwekkend en eyeopener!

11. Meat the truth ( Klik hier)

Nederlandse documentaire over de invloed van de intensieve veehouderij op de opwarming van de aarde.

12. Sea The Truth (klik hier) 

Documentaire over de conditie van onze zeeën en oceanen (o.a. overbevissing)

Nederlandse uitzendingen:

Zembla Documentaire: De topsporters van de melkindustrie  (Klik hier)

Ons land telt 1,6 miljoen melkkoeien die samen ruim 12 miljard liter melk per jaar produceren. En die productie zal tussen de 10 en 20 procent stijgen nu dit jaar het melkquotum is afgeschaft. Dat betekent dat in 2020 14 miljard liter melk gemolken wordt. In Nederland staan nu al ruim 320 megastallen voor melkkoeien.

Rambam uitzending over het Dolfinarium (Klik hier) 

Kijk deze uitzending terug en kom erachter hoe de dolfijnen in het dolfinarium leven.

En dan nog korte filmpjes en docu’s:

En Farm To Fridge, zie hieronder

 

Voldoende kijkvoer, denk ik zo.

Zie ik er een paar over het hoofd? Laat het me weten?

Ook wil ik hele graag weten wat je er van hebt gevonden, als je er een van hebt gezien, laat het me weten!

 

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsPersoonlijkVeganisme

MIJN LEVEN MET PDS

3 Mins read
Sinds ik mij kan heugen heb ik eigenlijk altijd al veel buikpijn gehad. Je kunt het aan mijn moeder navragen, maar het…
New PostsVeganisme

Wat is er mis met dierentuinen?

4 Mins read
Als mijn moeder mij vroeger vroeg wat ik het liefste zou gaan doen met mijn kinderfeestje, was dat altijd hetzelfde, naar de…
New PostsVeganisme

Wat als je van je ouders niet als vegan mag leven ...

3 Mins read
Super trots ben ik, op mijn volgers onder de 16 jaar. Ik krijg regelmatig berichten van jongens en (vooral) meiden die graag…

1 Comment

Comments are closed.