Deze heerlijke macaroni ovenschotel is in de ochtend of middag al voor te bereiden en dan s avonds even in de oven en je kan verder lekker relaxen, fijn als je geen tijd hebt, maar wel lekker en vers wilt eten.

Wat heb je nodig? ( 4 personen)

  • 3/4 pakje macaroni (volkoren)
  • Plantaardige olie
  • 1 pakje Vegan gehakt
  • 1 grote witte ui ( in kleine stukjes gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook ( geperst)
  • 1 courgette ( in stukjes)
  • 2 zoete rode paprika’s ( in blokjes)
  • pakje cherry tomaatjes
  • Italiaanse kruiden
  • Pakje pasata di pomodori tomatensaus
  • 1 prei ( in kleine stukjes)
  • Zwarte peper
  • Eventueel vegan kaas ( maar hoeft niet!)

 

  • Ovenschaal (ingevet)

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voro ( 200 graden)
  • Pak een grote hapjespan of wok en verhit de olie
  • Fruit de ui en de knoflook even een paar minuutjes op hoog vuur en roer om
  • Zet het vuur laag en voeg het gehakt toe en roer af en toe om
  • Voeg de prei, paprika en courgette toe en bak deze op laag vuur een minuutje of 3 mee
  • Intussen mag de macaroni worden gekookt volgens de aanwijzingen op het pak ( vaak een minuutje of 5)
  • Snijdt intussen een stuk of 10 cherry tomaatjes in plakjes en leg deze even apart
  • wanner de macaroni gaar is, giet deze af en voeg toe aan de groenten.
  • Hussel alles door elkaar en voeg de kruiden en de tomatensaus toe
  • Vul de oven schaal met alles uit de pan ( wanneer je vegan kaas gebruikt, doe dan een laagje uit de pan en dan een laagje kaas en dan weer een laagje uit de pan)
  • Bovenop leg je de plakjes tomaat en mag er wat zwarte peper over het geheel
  • Bak het geheel in 15 minuten

Megalekker!

 

 

Published by

Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *