Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) Recepten

Macaroni Ovenschotel

1 Mins read

Deze heerlijke macaroni ovenschotel is in de ochtend of middag al voor te bereiden en dan s avonds even in de oven en je kan verder lekker relaxen, fijn als je geen tijd hebt, maar wel lekker en vers wilt eten.

Wat heb je nodig? ( 4 personen)

  • 3/4 pakje macaroni (volkoren)
  • Plantaardige olie
  • 1 pakje Vegan gehakt
  • 1 grote witte ui ( in kleine stukjes gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook ( geperst)
  • 1 courgette ( in stukjes)
  • 2 zoete rode paprika’s ( in blokjes)
  • pakje cherry tomaatjes
  • Italiaanse kruiden
  • Pakje pasata di pomodori tomatensaus
  • 1 prei ( in kleine stukjes)
  • Zwarte peper
  • Eventueel vegan kaas ( maar hoeft niet!)

 

  • Ovenschaal (ingevet)

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voro ( 200 graden)
  • Pak een grote hapjespan of wok en verhit de olie
  • Fruit de ui en de knoflook even een paar minuutjes op hoog vuur en roer om
  • Zet het vuur laag en voeg het gehakt toe en roer af en toe om
  • Voeg de prei, paprika en courgette toe en bak deze op laag vuur een minuutje of 3 mee
  • Intussen mag de macaroni worden gekookt volgens de aanwijzingen op het pak ( vaak een minuutje of 5)
  • Snijdt intussen een stuk of 10 cherry tomaatjes in plakjes en leg deze even apart
  • wanner de macaroni gaar is, giet deze af en voeg toe aan de groenten.
  • Hussel alles door elkaar en voeg de kruiden en de tomatensaus toe
  • Vul de oven schaal met alles uit de pan ( wanneer je vegan kaas gebruikt, doe dan een laagje uit de pan en dan een laagje kaas en dan weer een laagje uit de pan)
  • Bovenop leg je de plakjes tomaat en mag er wat zwarte peper over het geheel
  • Bak het geheel in 15 minuten

Megalekker!

 

 

296 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *