Deze heerlijke macaroni ovenschotel is in de ochtend of middag al voor te bereiden en dan s avonds even in de oven en je kan verder lekker relaxen, fijn als je geen tijd hebt, maar wel lekker en vers wilt eten.
Wat heb je nodig? ( 4 personen)
- 3/4 pakje macaroni (volkoren)
- Plantaardige olie
- 1 pakje Vegan gehakt
- 1 grote witte ui ( in kleine stukjes gesnipperd)
- 4 teentjes knoflook ( geperst)
- 1 courgette ( in stukjes)
- 2 zoete rode paprika’s ( in blokjes)
- pakje cherry tomaatjes
- Italiaanse kruiden
- Pakje pasata di pomodori tomatensaus
- 1 prei ( in kleine stukjes)
- Zwarte peper
- Eventueel vegan kaas ( maar hoeft niet!)
- Ovenschaal (ingevet)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voro ( 200 graden)
- Pak een grote hapjespan of wok en verhit de olie
- Fruit de ui en de knoflook even een paar minuutjes op hoog vuur en roer om
- Zet het vuur laag en voeg het gehakt toe en roer af en toe om
- Voeg de prei, paprika en courgette toe en bak deze op laag vuur een minuutje of 3 mee
- Intussen mag de macaroni worden gekookt volgens de aanwijzingen op het pak ( vaak een minuutje of 5)
- Snijdt intussen een stuk of 10 cherry tomaatjes in plakjes en leg deze even apart
- wanner de macaroni gaar is, giet deze af en voeg toe aan de groenten.
- Hussel alles door elkaar en voeg de kruiden en de tomatensaus toe
- Vul de oven schaal met alles uit de pan ( wanneer je vegan kaas gebruikt, doe dan een laagje uit de pan en dan een laagje kaas en dan weer een laagje uit de pan)
- Bovenop leg je de plakjes tomaat en mag er wat zwarte peper over het geheel
- Bak het geheel in 15 minuten
Megalekker!
Verukkelijk!!!! Dank je wel x