Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) Recepten

Recept: Mango Chutney

1 Mins read

Pas op! Kan te spicy zijn voor sommige 🙂

Een simpel, maar lekker recept die ik zelf gebruik en bedacht heb.

Lekker op een broodje, bij een salade of als bijgerecht bij rijst gerechten. het kan zowel warm als koud gegeten worden.

Ingrediënten:

  • 1 biologische mango
  • 1 grote witte ui
  • 2 / 3 teentjes verse knoflook
  • 125 ml witte wijnazijn
  • 1 kruidnagel
  • 100 gram suiker ( maar kan net zoveel of zo weinig als jij wilt natuurlijk!)
  • 1 theelepeltje sambal (en deze is te lekker!) 
  • 1 et citroensap
  • zwarte peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Schil de mango en snijd in stukjes (pit bewaren. want daar kun je een plantje uit kweken! Zie hier hoe).
  • Snijd de ui en pers de knoflook fijn
  • Kook de mangostukjes met pit, de ui, knoflook en azijn op laag vuur in pan met goede bodem
  • Roer zo nu en dan zodat er niets aan koekt
  • Voeg de suiker nu toe kook het geheel nog 10 minuutjes
  • Breng de chutney op smaak met peper, citroensap en de sambal en kook nog 10 min. tot jamdikte in.

    Laat de chutney afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
    TIP: Lekker als dipsausje!

 

 

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…

1 Comment

Comments are closed.