Dit is een heerlijk simpel recept, maar zo lekker en fijn dat ik het wel wilde delen. Want boerenkool wil iedereen toch eten? Ook als je plantaardig eet?
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 1 zak kruimige aardappelen 3 kilo
- Tofu worstjes van taifun
- 1 zakje boerenkool
- scheutje plantaardige melk
- klontje plantaardige boter
- nootmuskaat
- Taifun tofu worstjes
- peper en zout
- biologische juspoeder
- Laurierblaadje
- Takjes tijm
- Takjes rozemarijn
Zo maak je het:
- Schil de aardappel, snij in stukjes en doe in een pan ruim water
- Zet de pan op het vuur en laat de aardappelen ongeveer 20 minuten koken
- In de tussentijd kun je de worstjes en de jus klaar maken.
- De worstjes kun je stomen zoals op de verpakking of een beetje aanbakken.
De jus maak je zo:
- Pak een klein steelpannetje
- Doe een beetje plantaardige olie in de pan (kokos!)
- Fruit een uitje en een teentje knoflook (geperst)
- Doe dan 200 ml water in de pan
- Een flinke schep juspoeder
- Voeg de kruiden zoals de laurier, rozemarijn en tijm toe en laat een minuut of tien trekken
- Haal hier na de kruiden er weer uit
- Klaar!
Deel 2:
- Wanneer de aardappelen gekookt zijn, giet je ze af en doe je ze terug in de pan
- Dan voeg je een scheutje melk en een klontje boter toe
- Stamp het geheel even aan (ik stamp kort)
- Voeg de rauwe boerenkool toe ( flink)
- Roer alles door elkaar
- Schep op en wens elkaar eet smakelijk 😉
Eet jij graag stamppot? En welke?
Vroeger was dit een favoriete maaltijd van me, maar sinds ik vega ben gaan eten natuurlijk niet meer haha. En boerenkool opzich vind ik niet zo bijzonder, oeps :O Maaaar, met dit recept wil ik het toch zeker weer eens een kans geven!
Oh wat ziet dit er lekker uit! 😀