Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) Recepten

Kleurrijke Groenten Pasta!

1 Mins read

Eat the rainbow! Hoe meer kleuren, hoe beter! In kleuren zitten juist anti oxidanten, las ik in het boek: How not to die. Dus als je kunt kiezen tussen een witte en rode ui, dan zitten er in rode uien meer antioxianten dan in de witte. Interessant, niet? 

Ik maakte deze volkoren pasta boordevol kleurrijke groenten en jij kan het ook namaken! En durf vooral lekker veel zelf te experimenteren met kleurrijke groentjes die we van mama nature hebben gekregen.

 

Ingrediënten ( voor 2 grote eters):

  • 1 portie vegan gehakt ( van AH merk of een ander merk)
  • 250 gram volkoren pasta
  • 1 pakje pasata di pommodori
  • 1 rode paprika ( in kleine blokjes)
  • 1 gele paprika ( in kleine blokjes)
  • 1 rode ui ( in kleine stukjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 prei ( in ringetjes)
  • 2 paarse wortels in plakjes
  • 1/2 broccoli
  • snufje peper
  • scheutje olijfolie / kokosolie
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden

Zo maak je het:

  • Zet een pannetje water op het vuur en voeg hierbij de wortel en broccoli
  • Laat deze twe eminuten koken en giet dan af
  • Giet een beetje olie in een bakpan
  • Fruit de knoflook ( geperst) even kort
  • Doe het ‘gehakt’ in de pan met knoflook en bak het een beetje gaar
  • Voeg nu alle groenten erbij en roerbak even kort
  • Giet de pasata di pommodori door het geheel heen en roer nog even door totdat het geheel warm is… en voila!

 

 

 

296 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *