Eat the rainbow! Hoe meer kleuren, hoe beter! In kleuren zitten juist anti oxidanten, las ik in het boek: How not to die. Dus als je kunt kiezen tussen een witte en rode ui, dan zitten er in rode uien meer antioxianten dan in de witte. Interessant, niet?
Ik maakte deze volkoren pasta boordevol kleurrijke groenten en jij kan het ook namaken! En durf vooral lekker veel zelf te experimenteren met kleurrijke groentjes die we van mama nature hebben gekregen.
Ingrediënten ( voor 2 grote eters):
- 1 portie vegan gehakt ( van AH merk of een ander merk)
- 250 gram volkoren pasta
- 1 pakje pasata di pommodori
- 1 rode paprika ( in kleine blokjes)
- 1 gele paprika ( in kleine blokjes)
- 1 rode ui ( in kleine stukjes)
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 prei ( in ringetjes)
- 2 paarse wortels in plakjes
- 1/2 broccoli
- snufje peper
- scheutje olijfolie / kokosolie
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
Zo maak je het:
- Zet een pannetje water op het vuur en voeg hierbij de wortel en broccoli
- Laat deze twe eminuten koken en giet dan af
- Giet een beetje olie in een bakpan
- Fruit de knoflook ( geperst) even kort
- Doe het ‘gehakt’ in de pan met knoflook en bak het een beetje gaar
- Voeg nu alle groenten erbij en roerbak even kort
- Giet de pasata di pommodori door het geheel heen en roer nog even door totdat het geheel warm is… en voila!