Coming soon: Nieuwsbrief

Uncategorized

Rijstschotel

1 Mins read

Met dit recept kun je echt eindeloos combineren, dit is een van mijn combinaties.

Wat heb je nodig ( voor 4 personen):

  • 400 gram zilvervlies rijst
  • Scheutje olie naar keuze
  • 2 pakken Sofine Asian gekruide tofu blokjes bio
  • 1 gele paprika ( in blokjes)
  • 1 oranje paprika ( in blokjes)
  • 2 middelgrote witte uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 prei ( in ringen)
  • 1 courgette ( in blokjes)
  • Bakje biologische champignons ( in plakjes)
  • Sojasaus
  • Scheutje ketjap manis
  • 1/2 eetlepel Antiliaanse kruiden / Couscous kruiden
  • 1/2 eetlepel gemalen komijn
  • Mespuntje chilipeper
  • Zwarte peper ( naar eigen smaak)

Zo maak je het:

  • Giet een scheutje olie in de pan
  • Fruit de ui en knoflook gelig
  • Voeg dan de prei en paprika toe
  • Voeg daarna de tofu blokjes toe en bak op laag vuur
  • Dan zet ik de rijst op het vuur en kook dit naar aanwijzingen op het pakje ( maar vaak 10 minuten)

** In de tussentijd bak ik de champignon plakjes altijd apart, omdat ik van doorbakken hou

  • wanneer de rijst klaar is, goed laten uitlekken en dan ook aan de pan met groenten toe voegen
  • Als laatste groente voeg ik de courgette toe en dan de champignons en roer het geheel goed door elkaar
  • Dan mogen alle kruiden er bij en de sausjes
En dan is het al klaar om gegeten te worden! 

 

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsUncategorized

SNUGGS Menstruatieondergoed (meest gestelde vragen)

4 Mins read
Ik kwam een paar jaar geleden via instagram voor het eerst in aanraking met menstruatie ondergoed. @florainthegarden sprak er zo enthousiast over,…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
Uncategorized

10 Taco Tuesday Recipes for You If You Love Tacos

32 min Cook
Then we are layering the puff pastry with a quick schmear of creamy Swiss-ified cheese sauce, an egg, and some diced ham….

1 Comment

Comments are closed.