Met dit recept kun je echt eindeloos combineren, dit is een van mijn combinaties.
Wat heb je nodig ( voor 4 personen):
- 400 gram zilvervlies rijst
- Scheutje olie naar keuze
- 2 pakken Sofine Asian gekruide tofu blokjes bio
- 1 gele paprika ( in blokjes)
- 1 oranje paprika ( in blokjes)
- 2 middelgrote witte uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 prei ( in ringen)
- 1 courgette ( in blokjes)
- Bakje biologische champignons ( in plakjes)
- Sojasaus
- Scheutje ketjap manis
- 1/2 eetlepel Antiliaanse kruiden / Couscous kruiden
- 1/2 eetlepel gemalen komijn
- Mespuntje chilipeper
- Zwarte peper ( naar eigen smaak)
Zo maak je het:
- Giet een scheutje olie in de pan
- Fruit de ui en knoflook gelig
- Voeg dan de prei en paprika toe
- Voeg daarna de tofu blokjes toe en bak op laag vuur
- Dan zet ik de rijst op het vuur en kook dit naar aanwijzingen op het pakje ( maar vaak 10 minuten)
** In de tussentijd bak ik de champignon plakjes altijd apart, omdat ik van doorbakken hou
- wanneer de rijst klaar is, goed laten uitlekken en dan ook aan de pan met groenten toe voegen
- Als laatste groente voeg ik de courgette toe en dan de champignons en roer het geheel goed door elkaar
- Dan mogen alle kruiden er bij en de sausjes
En dan is het al klaar om gegeten te worden!
1 comment
Oooooh dit ziet er super lekker uit! Lijkt me ook heel makkelijk om te maken 🙂