Met dit recept kun je echt eindeloos combineren, dit is een van mijn combinaties.
Wat heb je nodig ( voor 4 personen):
- 400 gram zilvervlies rijst
- Scheutje olie naar keuze
- 2 pakken Sofine Asian gekruide tofu blokjes bio
- 1 gele paprika ( in blokjes)
- 1 oranje paprika ( in blokjes)
- 2 middelgrote witte uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 prei ( in ringen)
- 1 courgette ( in blokjes)
- Bakje biologische champignons ( in plakjes)
- Sojasaus
- Scheutje ketjap manis
- 1/2 eetlepel Antiliaanse kruiden / Couscous kruiden
- 1/2 eetlepel gemalen komijn
- Mespuntje chilipeper
- Zwarte peper ( naar eigen smaak)
Zo maak je het:
- Giet een scheutje olie in de pan
- Fruit de ui en knoflook gelig
- Voeg dan de prei en paprika toe
- Voeg daarna de tofu blokjes toe en bak op laag vuur
- Dan zet ik de rijst op het vuur en kook dit naar aanwijzingen op het pakje ( maar vaak 10 minuten)
** In de tussentijd bak ik de champignon plakjes altijd apart, omdat ik van doorbakken hou
- wanneer de rijst klaar is, goed laten uitlekken en dan ook aan de pan met groenten toe voegen
- Als laatste groente voeg ik de courgette toe en dan de champignons en roer het geheel goed door elkaar
- Dan mogen alle kruiden er bij en de sausjes
En dan is het al klaar om gegeten te worden!
Oooooh dit ziet er super lekker uit! Lijkt me ook heel makkelijk om te maken 🙂