Coming soon: Nieuwsbrief

SoepenVega(n) Recepten

Makkelijke Pompoensoep

1 Mins read

Zonder fratsen, dit is een simpel recept voor lekkere pompoensoep. Ready?

Dit heb je nodig:

  • Eventueel scheutje olijfolie / kokosolie maar ik heb het met een scheutje water gedaan
  • 1 witte ui ( in grove stukken)
  • 3 teentjes knoflook ( in stukjes)
  • 3 blokjes bouillon ( biologisch van Zonnatura bijvoorbeeld)
  • 1 oranje pompoen ( in blokjes)
  • 1 prei ( in ringen)
  • 1 zoete aardappel ( geschild en in blokjes)
  • 1 / 2 theelepels harissa
  • peper naar smaak
  • eventueel bieslook/peterselie (ik heb op de foto daslook)

Zo maak je het:

  • Doe een scheutje olie of water in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook
  • Voeg daarna de prei toe en laat even mee bakken
  • Voeg dan de pompoen en aardappel toe en laat nog een minuutje op hoog vuur mee bakken ( wel omscheppen!)
  • Zet het vuur lager en giet er 1,5 liter water overheen ( nu staan alle groenten onder wwater, zo niet, voeg dan wat water toe)
  • Nu mogen de blokjes bouillon erbij
  • Laat dit ongeveer een minuut of 20 zachtjes koken
  • Pureer het geheel
  • Voeg nu de harissa en peper toe
  • Pureer nog even kort
  • Serveer!

296 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *