Zonder fratsen, dit is een simpel recept voor lekkere pompoensoep. Ready?
Dit heb je nodig:
- Eventueel scheutje olijfolie / kokosolie maar ik heb het met een scheutje water gedaan
- 1 witte ui ( in grove stukken)
- 3 teentjes knoflook ( in stukjes)
- 3 blokjes bouillon ( biologisch van Zonnatura bijvoorbeeld)
- 1 oranje pompoen ( in blokjes)
- 1 prei ( in ringen)
- 1 zoete aardappel ( geschild en in blokjes)
- 1 / 2 theelepels harissa
- peper naar smaak
- eventueel bieslook/peterselie (ik heb op de foto daslook)
Zo maak je het:
- Doe een scheutje olie of water in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook
- Voeg daarna de prei toe en laat even mee bakken
- Voeg dan de pompoen en aardappel toe en laat nog een minuutje op hoog vuur mee bakken ( wel omscheppen!)
- Zet het vuur lager en giet er 1,5 liter water overheen ( nu staan alle groenten onder wwater, zo niet, voeg dan wat water toe)
- Nu mogen de blokjes bouillon erbij
- Laat dit ongeveer een minuut of 20 zachtjes koken
- Pureer het geheel
- Voeg nu de harissa en peper toe
- Pureer nog even kort
- Serveer!