Deze soep is zo lekker! Tenminste als je van uien houdt … en van knoflook!
Wat heb je nodig:
- 3 zoete witte uien ( in stukjes)
- 4 verse teentjes knoflook ( geperst )
- 1 prei ( of twee kleine) in ringen
- theelepeltje kokosolie / andere plantaardige olie
- 2 blokjes groentebouillon ( ik hou van die van de jumbo, de biologische!)
- 1/2 pakje Oatly haver room
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 6 takjes peterselie ( grof gehakt)
- 1 theelepel mosterd
- 1 blaadje laurier
- zwarte peper
Zo maak je het:
- Verhit de kokosolie /olijfolie in een soeppan
- Doe de versgeperste teentjes knoflook erbij en fruit wat aan op hoog vuur
- Doe de uien ook in de pan en bak eventjes mee
- Voeg nu de prei toe en bak ook even mee
- Voeg nu het water toe ( zodat de groenten net een centimeter onder water staan)
- Nu mogen de bouillon blokjes erbij
- Leg het blaadje laurier erbij en laat 20 minuten zachter koken op een laag vuurtje
- Hierna mogen de gehakte peterselie, de mosterd, de room en de kruiden erbij
- Roer goed om en mix met een staafmixer tot een mooi geheel
- Strooi met zwarte peper zoveel je wenst
EET LEKKER!
1 Comment