Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) Recepten

Vegetarisch Recept: Lijnzaad Crackers

1 Mins read

Dit ga je gewoon niet geloven, deze zelfgemaakte crackers zijn de beste die je ooit zult eten!

Echt zo lekker, zonder te overdrijven!

 

Ik zag het voorbij komen bij  het programma: ‘Hoe wordt ik 100’.  en volgens mij is het recept van de kook guru Prins van den bergh.

 

Benodigdheden:

  • Deegroller of glazen fles
  • Bakpapier

Ingrediënten:

  • 125 g gebroken lijnzaad
  • 25 g sesamzaad
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 1 tl zout
  • 180 ml water
  • 3 el gedroogde kruiden naar keuze (Provençaalse, Italiaanse, oregano)

Meng de zaden en pitten met het zout in een kom en voeg het water toe. Laat dit 30 minuten staan.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Na 30 minuten hebben de zaden en pitten het vocht opgenomen en is het mengsel een beslag geworden. Meng de gedroogde kruiden erdoorheen.

Verdeel het beslag over de bakplaat. Leg daarna nog een vel bakpapier eroverheen en rol uit met een deegroller (of gebruik een lege fles).

Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackerplak circa 25 minuten in de oven tot knapperig.

Snijd de crackerplak na het bakken in gelijke stukken cracker en laat ze afkoelen. Als de crackers niet droog genoeg zijn, kun je ze na het snijden omkeren en nog even in de oven verwarmen. Hierdoor wordt de onderkant van de zadencrackers mooi droog en knapperig.

296 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *