Dit ga je gewoon niet geloven, deze zelfgemaakte crackers zijn de beste die je ooit zult eten!
Echt zo lekker, zonder te overdrijven!
Ik zag het voorbij komen bij het programma: ‘Hoe wordt ik 100’. en volgens mij is het recept van de kook guru Prins van den bergh.
Benodigdheden:
- Deegroller of glazen fles
- Bakpapier
Ingrediënten:
- 125 g gebroken lijnzaad
- 25 g sesamzaad
- 50 g zonnebloempitten
- 50 g pompoenpitten
- 1 tl zout
- 180 ml water
- 3 el gedroogde kruiden naar keuze (Provençaalse, Italiaanse, oregano)
Meng de zaden en pitten met het zout in een kom en voeg het water toe. Laat dit 30 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Na 30 minuten hebben de zaden en pitten het vocht opgenomen en is het mengsel een beslag geworden. Meng de gedroogde kruiden erdoorheen.
Verdeel het beslag over de bakplaat. Leg daarna nog een vel bakpapier eroverheen en rol uit met een deegroller (of gebruik een lege fles).
Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackerplak circa 25 minuten in de oven tot knapperig.
Snijd de crackerplak na het bakken in gelijke stukken cracker en laat ze afkoelen. Als de crackers niet droog genoeg zijn, kun je ze na het snijden omkeren en nog even in de oven verwarmen. Hierdoor wordt de onderkant van de zadencrackers mooi droog en knapperig.