Ik hou van hummus of is het nu hoemoes? Ik eet het liefste alle varianten hummus en dat kan dus ook gewoon.
Wel is het nog lekkerder als je het zelf maakt.
Wat denk je van hummus gemaakt van erwtjes ( uit eigen tuin) ?
Ingrediënten:
- 400 gram erwtjes of tuinbonen ( of een combinatie van beiden 😉 ) hou er een paar apart voor d eversiering
- 2 eetlepels tahin
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook ( klein gesneden of al geperst)
- 2 theelepels citroensap
- 1 theelepel gemalen komijn
- Klein handje met peterselie ( hou een plukje apart voor de versiering)
- Voor de versiering gebuikte ik een paar bieslook bloemen ( gesnipperd)
Zo doe je het:
- Kook de erwtjes of tuinbonen heel kort en laat ze schrikken in koud water
- Mix alles ( behalve de versiering – paar erwtjes / bloemen/ peterselie) door elkaar met een keukenmachine of blender
- Laat afkoelen en zet koud
- Klaar!