Een heerlijk gezonde soep met mungbonen en kiemgroenten
Wist je dat mungbonen zwaar ondergewaardeerd worden? Ze zijn megagezond en vooral erg lekker. Mungbonen zijn kleine, groene, gedroogde zaden en als je ze laat ontkiemen, wordt het taugé. Ik besloot ze door de soep te doen.
Dit is een soep waardoor je er weer lekker tegenaan kan.
Wat heb je nodig ( voor 1,5 liter soep):
- 4 aardappels ( geschild en in stukken)
- 1 prei
- 1/2 courgette in stukken
- 1 grote witte ui ( of twee kleine)
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 winterwortel
- flink wat kiemgroenten
- 1 cup met mungbonen
- 3 blokjes bouillon
- Zwarte peper
- 1 el kurkuma
Zo maak je deze soep:
- Pel en snipper de uien
- Pel de knoflook en hak in stukjes
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook even kort
- Schil de aardappels en hak in stukken en bak even mee
- Doe dit ook met de prei, wortel en courgette
- Voeg 1,5 liter water en de bouillon toe
- Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken
- Voeg een eetlepel kurkuma toe
- Pureer de soep met de staafmixer
- Dan voeg je de mungbonen toe aan de soep en laat je het zachtjes koken ( 20/30 minuten) op laag vuur
- Als laatste wat peper toevoegen en dan de kiemgroenten on top voor de servering.
1 Comment