Dit recept is vegan en ongelooflijk lekker!
Zo maak ik dit recept:
– Benodigdheden ( 2 personen):
– 1 pak schnitzels van vegafit
– 1 witte ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– Beetje sambal / harissa
– 1 pakje biologische rijst met 5 granen (AH)
– 2 puntpaprika’s
– 1 prei
* Er kan ook gekozen worden voor kant en klaar pakje wokgroenten 😉
– 1/2 kopje mungbonen
– Terryaki saus van AH Excellent
– Soya saus van Kikkoman
– Ketjap manis
Eventueel ernaast serveren : Vegan kroeppoek
Zo maak je het ( ongeveer 30 – 45 minuten)
– Doe de mungbonen in een laagje water in een pan en zet deze op middelhoog vuur (deze moeten 30 minuten koken)
– Doe de rijst in een andere pan met water en laat deze 10 minuten koken
– Snijdt de prei, paprika, ui en knoflook in kleine stukjes
– Voeg de rijst en groenten samen in een koekenpan en hussel lekker door elkaar
– Voeg de kruiden toe en breng nog op smaak met eventueel sambal/harissa
– Snijdt de schnitzels in ongeveer 6-8 reepjes.
– Verhit olie in een koekepan
– Braadt de reepjes een beetje aan ( lichtbruin)
– Voeg dan de sojasaus, ketjap manis en de terriyaki saus toe en zet de pan op laag vuur en laat zachtjes pruttelen voor een minuutje of 5
– Giet de mungbonen af en voeg deze toe aan de rijst met groenten en kruiden en meng lekker door elkaar.
Eet smakelijk!