Ik ben benieuwd, waarom eet jij wel vlees?

Ik at drie jaar geleden ook vlees en dus zal ik nooit met een vinger naar een ander wijzen om het feit dat zij wel vlees eten. Maar ergens van binnen wist ik wel dat het niet helemaal klopte, dat vlees eten, met mijn gevoel. Als kind wilde ik geen vlees eten en als puber deed ik nog een poging. Tot ik weer zwichtte voor een frikandel. Toen besloot ik biologisch te eten, want dan had het dier een goed leven gehad, daar voelde ik me dan beter bij. Toch sneed in nooit met mijn plezier kipfilet. Of lustte ik mijn eten niet als iemand mij vertelde wat voor dier het was. Toch bleef ik mijn ogen sluiten.

Nu ik veganistisch eet en leef, wordt vlees eten steeds gekker. Ik zie geen vlees meer, maar meteen een dier.  Alsof ik nu die connectie hebt gemaakt en hier niet meer weg van kan kijken.

Toch is dit voor iedereen anders en daarom heb ik een poll gemaakt die je anoniem ( en dus helemaal eerlijk) kunt invullen. Ik zou het erg waarderen als je dat wilt doen, dan weet ik een beetje wat de mensen drijft om nog wel vlees te eten en misschien kan ik mijn boodschap hierop aanpassen.

[Total_Soft_Poll id=”2″]

 

 

 

 

Published by

Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *