Palmkool of ook wel Cavolo Nero is een koolsoort. Hij is familie van koolrabi en bloemkool. Hij groeit heel sierijk als ene soort kleine palmboom in de moestuin. Maar deze palmsoort houdt wel van een beetje vrieskou!
Rauw is hij het gezondste en bevat erg veel antioxidanten. Hij smaakt naar mijn idee heel licht naar doperwt. Maar ook niet helemaal.
Vandaag verzon ik een lekkere en makkelijke versie voor naast de rijst. Zo simpel dat het eigenlijk geen recept waard is, maar omdat het zo leuk is, doe ik het gewoon! Hieronder lees je hoe ik het maakte.
Ingrediënten:
- 10-12 bladeren vanaf onder geplukt
- Eetlepel ongebrande sesamzaadjes
- Wat grof zeezout (naar eigen smaak)
- Scheutje olijfolie
- Beetje zwarte peper
- Goudsbloem blaadjes ( als garnering)
Zo maak je het:
- Snijdt de palmkool nerven uit de bladeren, (bewaar wel alles)
- Pak als eerste de nerven en snijdt deze in stukjes
- Giet wat plantaardige olie in de koekenpan
- Voeg de stukjes die je net gesneden hebt erbij en wok een paar minuten
- Daarna rol je de afgesneden bladeren op in horizontale richting en zij je er reepjes van
- Voeg deze dan later toe aan de rest
- Strooi er lekker wat sesamzaadjes overheen en als laatste het zeezout en zwarte peper
- En als allerlaatste de oranje goudsbloemblaadjes, omdat het zo heerlijk knalt qua kleuren!
Serveer met rijst naar keuze!
TIP: Wanneer je het geheel op hoog vuur zet en het geheel blijft keren, worden het een soort chips. Ook erg lekker of voor de dag erna, als je nog over hebt!
Ik vond het erg lekker. wat maak jij van palmkool?