Coming soon: Nieuwsbrief

Persoonlijke BlogReview

Workshop Zeep Maken Bij Werfzeep

1 Mins read

Op 24 November 2017 kwam de ‘Groene Bloggers’ Facebook groep bij elkaar om samen gezellig samen zeep te maken bij Werfzeep in Utrecht. En wat was het leuk om te doen! En om al deze fantastische, inspirerende en positief gestemde mensen te ontmoeten!

Werfzeep is een ambachtelijke biologische zeepziederij in Utrecht. Al deze zepen zijn plantaardig, palmolievrij en met liefde gemaakt. Wat Werfzeep betreft ligt de kracht van een goede, verzorgende zeep bij de basis: de plant.

Ik vond het ontzettend leerzaam. Laurens legde heel leuk, simpel, maar met passie uit hoe je zeep moest maken, waardoor ik het erg interessant vond. Het is wel gewoon scheikunde, maar ondanks dat ik nooit heb opgelet op school, kon ik het goed volgen 😉 Er komt nog heel wat kijken bij het proces van zeep maken. Zo moet ik nu nog 6 weken wachten op het uiteindelijke zeepje 🙂 Zo lang moet het drogen! Bedankt voor deze leuke dag en ik hoop echt tot ziens!

Na d euitleg van Laurens, mohten we zelf aan de slag. J ekon zelf de geur kiezen uit heel veel verschillende biologische estherische olieen. wat ik persoonlijk het leukste gedeelte vond! Wij waren met een groepje van drie en kozen voor: bergamot, rozemarijn, limoen, sinaasappel en nog meer waarschijnlijk, ik zou het niet meer kunnen na vertellen.

Ook was Anne Fleur er bij om ons te begeleiden, ze werkt ook bij Werfzeep, wat leuk om haar in het ‘echt’ te zien! Ik vind haar heel tof en volg haar al een tijdje via Instagram. Ze maakt zelf hele leuke vrouwen potjes, kijk maar eens!

Foto’s van vandaag met eronder de websites :

Laurens van Werfzeep

Onder: Judith Claire & Marieke Onder / Rechts Iris Zaagman Onder Links: Anouck  Rechts: Jessie Links: Iris Linda Geesje en Yalou

 

 

 

 

Wil jij ook een keer deze workshop volgen? Of gewoon een zeepje kopen?

Ga naar de website van werfzeep!

Adres Werfzeep:

Westerkade 30
3511 HC Utrecht
Nederland

 

 

 

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsPersoonlijke Blog

Eten, eten en nog eens eten

5 Mins read
In 2017 woog ik 57 kilo en ik had verder een enkele gedachte over mijn gewicht. Ik was altijd al slank zonder…
New PostsPersoonlijkPersoonlijke Blog

Koperspiraal: Mijn ervaring

7 Mins read
In dit artikel vertel ik over mijn ervaring met een koperspiraal. Ik heb deze in 2011 laten plaatsen en in 2020 laten…
New PostsPersoonlijke Blog

Kerst Give Away

1 Mins read
Jaaa het is kerst en dan wil ik iets weggeven, dus ik heb de afgelopen tijd allemaal mooie spulletjes verzamelt, zodat ik…

2 Comments

Comments are closed.