Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) Recepten

Recept Cavolo Nero Met Sesamzaadjes

1 Mins read

Palmkool of ook wel Cavolo Nero is een koolsoort. Hij is familie van koolrabi en bloemkool. Hij groeit heel sierijk als ene soort kleine palmboom in de moestuin. Maar deze palmsoort houdt wel van een beetje vrieskou!

Rauw is hij het gezondste en bevat erg veel antioxidanten. Hij smaakt naar mijn idee heel licht naar doperwt. Maar ook niet helemaal.

Vandaag verzon ik een lekkere en makkelijke versie voor naast de rijst. Zo simpel dat het eigenlijk geen recept waard is, maar omdat het zo leuk is, doe ik het gewoon!  Hieronder lees je hoe ik het maakte.

Ingrediënten:

  • 10-12 bladeren vanaf onder geplukt
  • Eetlepel ongebrande sesamzaadjes
  • Wat grof zeezout (naar eigen smaak)
  • Scheutje olijfolie
  • Beetje zwarte peper
  • Goudsbloem blaadjes ( als garnering)

Zo maak je het:

  • Snijdt de palmkool nerven uit de bladeren, (bewaar wel alles)
  • Pak als eerste de nerven en snijdt deze in stukjes
  • Giet wat plantaardige olie in de koekenpan
  • Voeg de stukjes die je net gesneden hebt erbij en wok een paar minuten
  • Daarna rol je de afgesneden bladeren op in horizontale richting en zij je er reepjes van
  • Voeg deze dan later toe aan de rest
  • Strooi er lekker wat sesamzaadjes overheen en als laatste het zeezout en zwarte peper
  • En als allerlaatste de oranje goudsbloemblaadjes, omdat het zo heerlijk knalt qua kleuren!

Serveer met rijst naar keuze!

 

TIP: Wanneer je het geheel op hoog vuur zet en het geheel blijft keren, worden het een soort chips. Ook erg lekker of voor de dag erna, als je nog over hebt!

Ik vond het erg lekker. wat maak jij van palmkool?

 

 

 

296 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *