Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) ReceptenWildplukken

Tamme Kastanje Soep

1 Mins read

Ik word er zo blij van, van eten uit de natuur.

Ik heb de afgelopen week tamme kastanjes gevonden via de wildplukwijzer app. Dat het me wel leuk leek om er soep van te maken. Een echte herfst soep.

Een soep die je niet elke dag eet. Of elke week. Maar ik probeerde het een en ander uit met mijn gevonden tamme kastanjes vandaag en ik moet je zeggen, geslaagd experiment hoor! Een lekkere soep die bij iedereen in de smaak zal vallen.

Mocht je niet willen of kunnen wildplukken, je kunt nu ook kastanjes kopen bij bijvoorbeeld de appie. Of bij de groenteboer.

Tamme kastanjesoep

En hierbij het recept. Het is ook nog eens 100 % vegan, dus iedereen wordt er blij van!

Ingrediënten voor 4 personen ( 1 liter) :

  • 250 gram tamme kastanjes ( gepoft, lees hier hoe je dat doet)
  • 50 gram cashewnoten (ongezout en ongebrand)
  • 1 wortel ( in blokjes)
  • 1/5 zoete aardappel ( in blokken)
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 20 gram selderij ( grof gesneden)
  • 1 ui ( in stukjes)
  • 2 teentjes knoflook ( in stukjes)
  • plantaardige olie (een theelepeltje)

Benodigdheden: Staafmixer/blender en hakmolen

Zo maak je het:

  • Doe de olie in de pan en wacht tot de olie heet is
  • Fruit dan de ui en de knoflook tot ze gelig zijn
  • Vul de pan met 1 liter water en 2 groente bouillonblokjes
  • Doe dan de blokjes wortel, zoete aardappel en selderij erbij
  • Maal de cashewnoten fijn in een hakmolen en voeg deze toe aan de soep
  • Voeg ook de gepofte kastanjes nu toe
  • Laat op een laag vuurtje pruttelen en mix daarna met de staafmixer tot een mooie, egale massa
  • Voeg nog wat zwarte peper toe, voor extra smaak

TIP: Indien je van kleine stukjes in de soep houdt, kun je het zo serveren, maar anders kun je het nog door een vergiet halen, voor een egalere soep.

 

Serveer met bijvoorbeeld brood.

Laat me weten wat je er van vindt!

 

 

 

 

 

 

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
GezondheidNew PostsWildplukken

CHAGA!

3 Mins read
Toen ik kennis had genomen van het bestaan van chaga en zijn werking, wilde ik hem natuurlijk zelf ook vinden in het…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…

1 Comment

Comments are closed.