Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) Recepten

Vegan Recept: Rode Linzensoep

1 Mins read

 

 

Gezond, simpel en lekker. Met dit recept maak je jezelf erg blij, ik weet het zeker.

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten ( alles biologisch ) :

  • Olie
  • 1 grote witte zoete ui
  • 6 teentjes knoflook
  • Biologische groente bouillon blokjes ( voor 1 liter)
  • 4 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels italiaanse kruiden ( of kruiden naar keuze)
  • 1 Eetlepel tomatenpurree
  • 200 gram rode linzen
  • 1 wortel
  • 2 theelepels harissa

 

Bereiding:

Snijdt de ui en knoflook in  grove stukken en fruit deze in de olie in de pan. Wanneer deze gelgig zijn, voeg je de wortel toe en bak je deze even mee. Giet dan 1 liter water in de pan en de bouillonblokjes, de (gewassen) linzen en de tomatenpurree en laat dit ongeveer 30 minuten zachtjes koken.

Na een half uur, pureer je alles met de staafmixer tot een mooi geheel en voeg je de paprika poeder, de kruiden en de harissa eraan toe.

Laat nog even staan op een laag vuurtje en je kunt al aan tafel!

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…