Coming soon: Nieuwsbrief

GezondheidReview

De grote omega 3 (zonder vis) test

4 Mins read

Zo ik dacht even onderzoek te doen naar een goede vervanger voor de omega 3 uit vis. Maar zo simpel is dat nog niet! Sinds ik geen vis eet, kan ik een tekort krijgen aan omega 3. Helemaal omdat het juist zo belangrijk is met de inname van omega 6, om de juiste balans te hebben. Wanneer je teveel omega 6 binnenkrijgt en te weinig omega 3 dan raakt je lichaam uit balans en heeft het moeite om ontstekingen tegen te gaan, bloedstolsels tegen te gaan en bloeddruk laag te houden. En bijna in alle plantaardige oliën zit omega 6. En dus moet je heel veel omega 3 binnen krijgen. Ik schreef er vorig jaar een artikel over, lees hier meer over.

Ik schreef naar diverse bedrijven en legde mijn vraagstuk neer. Ik kreeg potjes met supplementen opgestuurd en de resultaten en mijn ervaringen kun je hieronder lezen. Welke beviel het beste en wat zijn de prijzen? Zodat JIJ dat dan allemaal niet hoeft te doen. Grapje, ik deed het ook echt voor mezelf, want ik wil graag gezond zijn en de omega’s kunnen hieraan bijdragen. Maar er mogen dus geen dieren voor zijn belast, dat is wel echt mijn prioriteit! Dus alles wat ik heb getest is vegan uiteraard.

Wil jij een half jaar vegan omega 3 algenolie winnen? Of wil je een kortingscode? Onderaan dit artikel lees je hoe je er gebruik van kunt maken!

1. Mattisson Healthstyle Omega 3 Algenolie

Als eerste gebruikte ik een maand lang deze capsules van Mattisson Healthstyle. Bestellen kun je hier
Verkrijgbaar voor 18,95 euro voor 60 capsules ( = 2 maanden ) en dan betaal je 9 euro per maand.
Allergenen vrij
Ingrediënten: Algenolie Omega-3, Overige Ingrediënten (hulpstoffen): Vegetarische Capsule (hypromellose).

Bevat per capsule
Algenolie Omega-3: 500 mg
waarvan pure DHA: 150 mg
waarvan pure EPA: 75 mg

Hoe was mijn ervaring: In de maand april slikte ik deze vegan capsules. Ze zijn nog best wel hard om door te slikken. En de nasmaak, poe zeg, dat was even schrikken, wat een ontzettende vissige smaak, of zee smaak, daar moest ik elke dag wel even doorheen, net of je een hap uit de noordzee neemt, niet lekker. De verpakking is wel wat saai en van plastic (een minpunt). Maar wacht even, de ingrediëntenlijst, wat is vegetarische capsule (hypromellose)? Ik heb dit eerst even gegoogled en kwam uit op E464. Dit is wat ik erover kon vinden: Gevaarlijke stof die mogelijk kanker kan veroorzaken. Gemaakt uit afval van de houtindustrie. Ik ben hier even van geschrokken, maar heb het bedrijf gemaild met de vraag of dit klopt. Uiteindelijk heeft dit antwoord een week geduurd, omdat niemand antwoord kon geven op de vraag. Later heb ik toch bericht gekregen, dat dit correct was.

Conclusie: Goedkoop, maar niet heel gezonde huls. Voor mij niet voor herhaling vatbaar.

 

2. Ocean Heroes – Alchemist 19/62 Omega-3 Algenolie

Prijs is: 35,95 euro, voor 180 capsules (3 maanden) dus dat betekent 12 euro per maand en bestellen kun je hier

Ingrediënten: 

Zonnebloemolie, Antioxidanten (Tocoferolen en Ascorbyl Palmitaat), Zuurteregelaar (Natriumcarbonaat watervrij).
Bevat per capsule
Algenolie Omega-3: 450 mg
waarvan pure DHA: 200 mg
waarvan pure EPA: 75 mg

Conclusie: Wat ik leuk vindt is dat ze bij je aankoop vertellen hoeveel vissen je hiermee hebt gered. ( yeah!) De nasmaak vind ik wel meevallen en de pilletjes slik ik gemakkelijk weg. Ik raad dit product zeker weten aan! Ik heb ze twee maanden geslikt.

3. à la Rineke Visvrije Omega 3

Als laatste heb ik deze visvrije algenolie capsules getest.

Ze kosten 21,95 euro per potje en er zitten 60 capsules in, dat betekent dat het 11 euro per maand kost. Bestellen kun je hier.

Ingrediënten: Algenolie (Schizochytrium sp. olie, zonnebloemolie, rozemarijnextract, tocopherolen, ascorbylpalmitaat)*, bevochtigingsmiddel: glycerol (raapzaad-, palm- en kokosolie), vegetarische capsule: gemodificeerd maïszetmeel, verdikkingsmiddel: carrageen (zeewier), bevochtigingsmiddel: water, zuurteregelaar: natrium carbonaat. *zie: Samenstelling per dagelijkse dosering

Allergenen informatie: Dit product bevat géén: suiker, gluten, gist, lactose, soja en kleur-, geur- of smaakstoffen.

Samenstelling per dagelijkse dosering: (= per capsule)

-Algenolie: 834 mg
– Eicosapentaeenzuur (EPA) ≥ 125 mg
– Docosahexaeenzuur (DHA) ≥ 250 mg

Rineke geeft op haar website de tip: 
Als je ervoor gaat om meer Omega 3 in je eetpatroon op te nemen juich ik dat van harte toe. Weet alleen wel dat dergelijke vetzuren (ook de Omega 6 vetzuren trouwens) gemakkelijk oxideren en dat je ook voldoende vitamine E in je voeding dient te hebben om deze oxidatie tegen te gaan. Dat is heel simpel te realiseren: noten, pitten en zaden, tarwekiemen, ei en zelfs bepaalde groentes bevatten mooie hoeveelheden vitamine E. Dit geldt ook als je Omega 3 oliën als lijnzaadolie, walnootolie, perillaolie, hennepzaad olie etc. gebruikt. 

Conclusie: Ik slik deze capsules nu al 4 maanden en ik ben er erg tevreden over. Een glazen potje, zachte capsules die makkelijk wegslikken, maar wel met een kleine vissige nasmaak ( of een zee ahtige nasmaak, haha). Deze capsules zijn ook GMO vrij.  Wat ik het meest fijne vind is dat Rineke met je meedenkt, ze geeft tips en veel informatie over haar producten. Je kunt haar prima bereiken als je vragen hebt en ik krijg een fijn en persoonlijk gevoel van haar website. Bovendien draagt zij ook een warm hart toe aan dieren, het milieu en aan de gezondheid van mensen. Ja je leest het wel al he? Ik ben fan.

Bijna een jaar verder met iedere dag omega 3 capsules. Ik weet niet of ik er veel gezonder op ben geworden, dat soort dingen zijn altijd lastig te testen en iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Ik heb veel gelezen over omega 3 tekorten en dat je het met alleen chiazaad etc niet kan omzetten tot de  hoeveelheid stof die je nodig hebt ( zie hier mijn blog hierover). tekort aan omega 3 kan allerlei ontstekingen veroorzaken aan de ingewanden. En dat heb ik tot nu toe nog niet. Ik voel mij wel helderder in mijn brein. Ik kan mijn aandacht beter bij een taak houden. Het zou kunnen dat dit ligt aan de inname van de algenolie, want het schijnt echt goed te zijn voor je concentratie ( en te helpen bij mensen met ADHD bijvoorbeeld).

En daarom blijf ik omega 3 algenolie bij slikken. En dan wel die van Rineke.

 

Je ontvangt nu eenmalig 15% korting op de Visvrije Omega 3, met de kortingscode: plantaardiger

Maar wil jij een half jaar lang GRATIS deze vegan algenolie omega 3 capsules winnen? Dat kan ook!

 

En de winnaar is: Karin Harinck

Gefeliciteerd! een mail is onderweg.

 

Wel kun je nog gebruik maken van: Eenmalig 15% korting op de Visvrije Omega 3, met de kortingscode: plantaardiger

 

 

 

 

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Bewuster levenGezondheid

Sporten, afvallen en vegan eiwitten

1 Mins read
Als je mij volgt op instagram, dan weet je dat ik vanaf januari 2023 actief ben in de lokale sportschool. Ik sport…
GezondheidNew PostsWildplukken

CHAGA!

3 Mins read
Toen ik kennis had genomen van het bestaan van chaga en zijn werking, wilde ik hem natuurlijk zelf ook vinden in het…
New PostsReview

Fair Fashion: Colibries Backpack

1 Mins read
One day, says the legend, there was a huge forest fire. All the frightened animals looked helplessly at the disaster. Only the…

117 Comments

Comments are closed.