Zo ik dacht even onderzoek te doen naar een goede vervanger voor de omega 3 uit vis. Maar zo simpel is dat nog niet! Sinds ik geen vis eet, kan ik een tekort krijgen aan omega 3. Helemaal omdat het juist zo belangrijk is met de inname van omega 6, om de juiste balans te hebben. Wanneer je teveel omega 6 binnenkrijgt en te weinig omega 3 dan raakt je lichaam uit balans en heeft het moeite om ontstekingen tegen te gaan, bloedstolsels tegen te gaan en bloeddruk laag te houden. En bijna in alle plantaardige oliën zit omega 6. En dus moet je heel veel omega 3 binnen krijgen. Ik schreef er vorig jaar een artikel over, lees hier meer over.

Ik schreef naar diverse bedrijven en legde mijn vraagstuk neer. Ik kreeg potjes met supplementen opgestuurd en de resultaten en mijn ervaringen kun je hieronder lezen. Welke beviel het beste en wat zijn de prijzen? Zodat JIJ dat dan allemaal niet hoeft te doen. Grapje, ik deed het ook echt voor mezelf, want ik wil graag gezond zijn en de omega’s kunnen hieraan bijdragen. Maar er mogen dus geen dieren voor zijn belast, dat is wel echt mijn prioriteit! Dus alles wat ik heb getest is vegan uiteraard.

Wil jij een half jaar vegan omega 3 algenolie winnen? Of wil je een kortingscode? Onderaan dit artikel lees je hoe je er gebruik van kunt maken!

1. Mattisson Healthstyle Omega 3 Algenolie

Als eerste gebruikte ik een maand lang deze capsules van Mattisson Healthstyle. Bestellen kun je hier
Verkrijgbaar voor 18,95 euro voor 60 capsules ( = 2 maanden ) en dan betaal je 9 euro per maand.
Allergenen vrij
Ingrediënten: Algenolie Omega-3, Overige Ingrediënten (hulpstoffen): Vegetarische Capsule (hypromellose).

Bevat per capsule
Algenolie Omega-3: 500 mg
waarvan pure DHA: 150 mg
waarvan pure EPA: 75 mg

Hoe was mijn ervaring: In de maand april slikte ik deze vegan capsules. Ze zijn nog best wel hard om door te slikken. En de nasmaak, poe zeg, dat was even schrikken, wat een ontzettende vissige smaak, of zee smaak, daar moest ik elke dag wel even doorheen, net of je een hap uit de noordzee neemt, niet lekker. De verpakking is wel wat saai en van plastic (een minpunt). Maar wacht even, de ingrediëntenlijst, wat is vegetarische capsule (hypromellose)? Ik heb dit eerst even gegoogled en kwam uit op E464. Dit is wat ik erover kon vinden: Gevaarlijke stof die mogelijk kanker kan veroorzaken. Gemaakt uit afval van de houtindustrie. Ik ben hier even van geschrokken, maar heb het bedrijf gemaild met de vraag of dit klopt. Uiteindelijk heeft dit antwoord een week geduurd, omdat niemand antwoord kon geven op de vraag. Later heb ik toch bericht gekregen, dat dit correct was.

Conclusie: Goedkoop, maar niet heel gezonde huls. Voor mij niet voor herhaling vatbaar.

 

2. Ocean Heroes – Alchemist 19/62 Omega-3 Algenolie

Prijs is: 35,95 euro, voor 180 capsules (3 maanden) dus dat betekent 12 euro per maand en bestellen kun je hier

Ingrediënten: 

Zonnebloemolie, Antioxidanten (Tocoferolen en Ascorbyl Palmitaat), Zuurteregelaar (Natriumcarbonaat watervrij).
Bevat per capsule
Algenolie Omega-3: 450 mg
waarvan pure DHA: 200 mg
waarvan pure EPA: 75 mg

Conclusie: Wat ik leuk vindt is dat ze bij je aankoop vertellen hoeveel vissen je hiermee hebt gered. ( yeah!) De nasmaak vind ik wel meevallen en de pilletjes slik ik gemakkelijk weg. Ik raad dit product zeker weten aan! Ik heb ze twee maanden geslikt.

3. à la Rineke Visvrije Omega 3

Als laatste heb ik deze visvrije algenolie capsules getest.

Ze kosten 21,95 euro per potje en er zitten 60 capsules in, dat betekent dat het 11 euro per maand kost. Bestellen kun je hier.

Ingrediënten: Algenolie (Schizochytrium sp. olie, zonnebloemolie, rozemarijnextract, tocopherolen, ascorbylpalmitaat)*, bevochtigingsmiddel: glycerol (raapzaad-, palm- en kokosolie), vegetarische capsule: gemodificeerd maïszetmeel, verdikkingsmiddel: carrageen (zeewier), bevochtigingsmiddel: water, zuurteregelaar: natrium carbonaat. *zie: Samenstelling per dagelijkse dosering

Allergenen informatie: Dit product bevat géén: suiker, gluten, gist, lactose, soja en kleur-, geur- of smaakstoffen.

Samenstelling per dagelijkse dosering: (= per capsule)

-Algenolie: 834 mg
– Eicosapentaeenzuur (EPA) ≥ 125 mg
– Docosahexaeenzuur (DHA) ≥ 250 mg

Rineke geeft op haar website de tip: 
Als je ervoor gaat om meer Omega 3 in je eetpatroon op te nemen juich ik dat van harte toe. Weet alleen wel dat dergelijke vetzuren (ook de Omega 6 vetzuren trouwens) gemakkelijk oxideren en dat je ook voldoende vitamine E in je voeding dient te hebben om deze oxidatie tegen te gaan. Dat is heel simpel te realiseren: noten, pitten en zaden, tarwekiemen, ei en zelfs bepaalde groentes bevatten mooie hoeveelheden vitamine E. Dit geldt ook als je Omega 3 oliën als lijnzaadolie, walnootolie, perillaolie, hennepzaad olie etc. gebruikt. 

Conclusie: Ik slik deze capsules nu al 4 maanden en ik ben er erg tevreden over. Een glazen potje, zachte capsules die makkelijk wegslikken, maar wel met een kleine vissige nasmaak ( of een zee ahtige nasmaak, haha). Deze capsules zijn ook GMO vrij.  Wat ik het meest fijne vind is dat Rineke met je meedenkt, ze geeft tips en veel informatie over haar producten. Je kunt haar prima bereiken als je vragen hebt en ik krijg een fijn en persoonlijk gevoel van haar website. Bovendien draagt zij ook een warm hart toe aan dieren, het milieu en aan de gezondheid van mensen. Ja je leest het wel al he? Ik ben fan.

Bijna een jaar verder met iedere dag omega 3 capsules. Ik weet niet of ik er veel gezonder op ben geworden, dat soort dingen zijn altijd lastig te testen en iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Ik heb veel gelezen over omega 3 tekorten en dat je het met alleen chiazaad etc niet kan omzetten tot de  hoeveelheid stof die je nodig hebt ( zie hier mijn blog hierover). tekort aan omega 3 kan allerlei ontstekingen veroorzaken aan de ingewanden. En dat heb ik tot nu toe nog niet. Ik voel mij wel helderder in mijn brein. Ik kan mijn aandacht beter bij een taak houden. Het zou kunnen dat dit ligt aan de inname van de algenolie, want het schijnt echt goed te zijn voor je concentratie ( en te helpen bij mensen met ADHD bijvoorbeeld).

En daarom blijf ik omega 3 algenolie bij slikken. En dan wel die van Rineke.

 

Je ontvangt nu eenmalig 15% korting op de Visvrije Omega 3, met de kortingscode: plantaardiger

Maar wil jij een half jaar lang GRATIS deze vegan algenolie omega 3 capsules winnen? Dat kan ook!

 

En de winnaar is: Karin Harinck

Gefeliciteerd! een mail is onderweg.

 

Wel kun je nog gebruik maken van: Eenmalig 15% korting op de Visvrije Omega 3, met de kortingscode: plantaardiger

 

 

 

 

 

Published by

Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.

Join the Conversation

117 Comments

 1. Ik doe graag mee, kwam vanuit Rinekes Facebookpagina op deze link en maak meteen heel aangenaam kennis met jouw site, die er prachtig uitziet!!!
  Hartelijke groet, Astrid

 2. Wat een mooie uitkomst voor Rineke!
  Ik wil heel graag een jaar lang de visvrije omega capsules winnen van A la Rineke omdat ik die visolie capsules helemaal zat ben en al een poosje op zoek ben naar een alternatief maar dit tot heden niet heb kunnen vinden!
  Hartelijke groet!
  Lianne

 3. Ja, ik wil heel graag deze visolie-zonder-vis winnen! Ik slik al jaren omega 3, maar dan van de vis en ik zou graag over gaan op vegan, maar ik vind het uitzoeken altijd een heel gedoe. Ik vertrouw Rineke Dijkinga en jou (bijna ;-)) blind dat dit een goede is. Dus ik zou er héél erg blij mee zijn!

 4. Ja! Heel graag wil ik deze vegan algenolie omega 3 capsules van Rineke winnen! Ik ben heel benieuwd!

 5. Ik zou heel graag de capsules van Rineke winnen! Ik ben sinds augustus veganist en deze capsules zouden een mooie aanvulling zijn op mijn gezonde levensstijl .

 6. Hai. Wat een geweldige blogs schrijf je. Ik ga me gelijk abonneren. Ik wil dolgraag meedoen aan deze winactie, echt super 🙂

 7. Ik wil heel graag een half jaar vegan algenolie omega 3 capsules winnen. Mijn 21 jarige dochter doet zo haar best om zich weer fit te voelen. Ik hoop dat deze capsules het “duwtje” zijn die zij nodig heeft.

 8. Ik gebruik de capsules van Rineke al en het bevalt me uitstekend. Ik wil heel graag er mee door gaan en hoop op een gratis voorraadje 🙂 . Ben heel blij ook over de uitslag van dit onderzoek. Maar helemaal niet verbaasd. Ik kook al een half jaar met de recepten van Rineke en ik voel me met de dag beter.

 9. Ook ik ben fan van deze algen capsules van Rineke en heb bijna mijn zesde potje leeg. Of ik er gezonder van word? Geen idee maar ik doe mijn best. Geen last van het vissige nasmaakje en heel fijn dat er geen vissen voor hoeven te sterven!! Slik er twee per dag omdat ik nagenoeg geen vis eet. Van de code ga ik zeker gebruik maken en een half jaar gratis winnen is meer dan welkom!! Met vriendelijke groet en veel succes verder, Karin

 10. Ik zou het heel fijn vinden om een half jaar lang gratis de visvrije omega 3 capsules van Rineke Dijkinga te gebruiken. Ik ben ook al een tijdje zoekende naar een visvrije omega 3 en zou dit een mooie gelegenheid vind.

 11. Ik zou het heel graag uitproberen. Ik eet geen vis namelijk en heb vaak last van ontstekingen. Zou graag ontdekken of dit mij zou kunnen helpen!

 12. Ik doe graag mee met de winactie! Helemaal fan van de boeken van Rineke. Haar tips helpen enorm bij een gezonde leefstijl!

 13. Ik wil graag de omega 3 van rineke!
  Ik ben fan sinds ik haar boek over hormonen heb. Echt een aanrader.

 14. Wat een goed artikel ! Jáaa, ik zou heel graag een half jaar lang deze vegan algenolie omega 3 capsules willen winnen !
  Vriendelijke groet, Ina

 15. Hallo Natascha,
  Ik wil graag meedoen met de actie van de capsules van Rineke Dijkinga.

 16. Wat een leuke site, ga ik zeker volgen.
  Ik wil wel een half jaar gratis visvrije algenolie winnen.

 17. Fijn artikel! Rieneke Dijkinga is een grote inspiratie voor me en haar informatie op de site en in haar boeken zijn erg waardevol voor mijn opleiding tot natuurvoedingsadviseur. Graag zou ik mee willen doen met deze actie zodat ik de visolie capsules voor mijn dochter (gebruikt ze voor concentratie) kan vervangen voor de visvrijolie algenolie van Rieneke.

 18. Ik wil graag meedoen met de winactie ,voor een half jaar lang GRATIS deze vegan algenolie omega 3 capsules winnen.

 19. Ik wil graag de Omega 3 capsules van Rinrke winnen, ik maak er al langere tijd gebruik van, dus zou een zeer welkome aanvulling zijn!

 20. Goed om te lezen, duidelijk.
  Ik gebruik nu chiazaad olie 2 x 12 druppels per dag.
  Zou graag de Rineke capsules uitproberen.

 21. Omega 3 uit algen voor mijn vegetarisch etende zoon met ADD; ik hoop dat hij zich hierdoor beter kan concentreren en organiseren.

 22. Ik doe graag mee! Er zijn zoveel fijne produkten van Alarineke die ik gebruik. Ben er heel enthousiast over ☺️

 23. Lijkt me erg leuk om mee te doen.Ik ben bijna een jaar ziek geweest door sepsis en heb een hekel aan vlees en vis gekregen maar wist niet goed wat ik dan in zou moeten nemen.Bedankt voor het testen en de vega(n) recepten,die ga ik zeker proberen.
  Lieve groet Jeltje.

 24. Ik doe graag mee met winactie van de algenolie capsules. Bedankt voor de test en info.

 25. Heel graag wil ik meedingen naar het winnen van de fantatisch mooie prijs om een half jaar aan de vegan omega 3 capsules van Rineke te mogen ontvangen. Zou werkelijk fantastisch zijn. Ik koop al veel producten van Rineke bij de natuurwinkel. De stap nog niet gezet deze capsules te gaan gebruiken.

 26. Ik wil graag meedoen en zou het helemaal tof vinden als ik de Omega3-capsules van Rineke win!

 27. Die capsules wil ik ook graag proberen, ik kan het wel gebruiken dat ik me wat beter kan concentreren.

 28. Graag wil ik meedoen aan deze visolie actie. Leuk jouw site te leren kennen hierdoor. Ziet er goed uit!
  Hartelijke groet, Else

 29. Sinds anderhalf jaar veganistisch bezig, maar ik kan denk ik wel wat extra omega 3 gebruiken 😉 Dus ik doe graag mee aan deze actie. Fijn om een alternatief te hebben gebaseerd op algenbasis. Meer verantwoord dan vis lijkt mij :-).

 30. Ik zou heel graag aan deze winactie mee willen doen aangezien ik liever geen omega 3 uit viscapsules wil gebruiken. Dus ik wil graag een gokje wagen!

 31. Jeetje, wat een eind naar beneden scrollen!!! Maar ik ben d’r!
  Ik doe graag mee, gebruik nu de algencapsules van Newcare en ben erg benieuwd naar die van Rineke….

 32. Ik zit al poosje te denken om omega 3 van Rineke te gaan slikken en ook aan mijn hond te geven dus gratis voor een half jaar zou geweldig zijn …

 33. Wat een goede tips voor omega 3-capsules zonder vis. Ik gebruik nu nog capsules mèt vis maar na het lezen van jouw artikel ga ik zeker overstappen! Zou super zijn om die van Rineke een jaar te winnen, ik doe dus graag mee aan de winactie!

 34. Leuk artikel. Ik doe ook graag mee aan de winactie!
  Als tip:Ik zou het ook fijn vinden als je de volgende keer bij alle verpakkingen de pilletjes er naast legt. Fijn om te zien hoe het product eruit ziet!

 35. Ik wil graag meedoen met de winactie, want ik ben op zoek naar plantaardige visolie en wil deze van Rineke graag proberen.

 36. Ik wil ook vraag meedoen. Voor mezelf omdat we nu 9 maanden vegetarisch eten en ik toch graag alle vitamines binnenkrijg en voor onze dochter. Zij heeft adhd achtige klachten (concentratieproblemen) en ik ben erg benieuwd of dit haar kan helpen.

 37. Ook ik doe graag mee! Zou fijn zijn deze capsules een half jaar uit te kunnen proberen.

 38. Ik doe ook graag mee omdat ik een alternatief aan het zoeken ben voor de visolie die ik gebruik.

 39. Ik loot graag mee! Omega 3 neem ik nu in de vorm van visolie capsules maar ik zou heel graag “visvrije” capsules willen proberen.

 40. Graag wil ik ook meedoen. Hoop dat het helpt mijn rosacea te bestrijden. Ben al poos aan het zoeken naar goede algencapsules

 41. Zou graag mee willen doen met het winnen van de omega3 capsules. Ik heb nog nooit algencapsules geprobeerd, dus hoop dat dat nu gaat lukken

 42. Ik zou heel graag de capsules willen winnen! Ben ook al een hele tijd op zoek naar een goed vis-loos alternatief.

 43. Ik zou de A la Rineke capsules graag winnen omdat ik voor mij zelf, mijn man en mijn dochter met ADD graag wil kijken of het ook voor haar helpt.

 44. Goed artikel! Ik doe graag mee en ben benieuwd naar de capsules, gebruik nu nog visolie . Goed moment om over te stappen naar plantaardig! Weet jij trouwens hoe het zit met lijnzaad en omega 3?

  1. Heb je mijn andere artikel ook gelezen? je vindt hem door omega 3 in te toetsen op mijn site bij de zoekfunctie of in het artikel zelf ( deze) link ik er ook naar. Er izt omega 3 in lijnzaad ( in lijnzaad het meeste ( qua planten) maar het lichaam zet het maar voor zo’n mini beetje om naar de waardige stofjes. Nou ja ik leg het uit in dat artikel dus!

 45. Prima artikel met goede vergelijking. Rineke komt er erg goed uit en ik zou dan ook graag deze visvrije algenolie winnen.

 46. Doe graag mee! Hopelijk helpt het tegen vermoeidheid..
  liefs Marleen

  P.s. Timo wil ook mee doen :p

 47. Wat een leuke actie, ik doe graag mee! Ik ben erg benieuwd naar dit, voor mij, nieuwe merk. Ik slik al heel lang artic blue en testa, die wissel ik af. Dus ik zou heel graag deze ook eens willen uitproberen!

 48. Hiephoooi ! Wat een boeiend stuk !
  Ik waag graag een kans, ! Zou hier een goeie aanvulling zijn .

 49. Jaaa, wat zijn er lekker veel mensen enthousiast! Ik zag je bericht op insta en wil ook graag meeloten!

 50. Hee sweetie!

  Wat een toffe blog en winactie !
  Natuurlijk doe ik ook graag mee met de winactie en maak ik kans op een half jaar omega capsules 🙂

  Dikke knuffel! Elcke

 51. Ik zou graag mee doen! Algenolie heb ik nog niet geprobeerd. Ik gebruik vaak krill olie maar dier vriendelijk heeft de voorkeur 😉

 52. Hi Natascha! Wederom een interessante en leerzame post zoals altijd. Graag wil ik ook meedoen met deze winactie. Als mijn omegapilletjrs op zijn weet ik welke ik moet halen en van wie. Nogmaals bedankt voor je informatie en je energieke uitstraling

 53. Hi! Erg interessant: en dus ook erg geïnteresseerd om het zelf te gaan gebruiken. Een mooie aanvulling op mijn omschakeling naar enkel pure voeding, met op den duur ook meer en meer plantaardig (ben mijn weg er, met opgroeiende kids, in aan het zoeken).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *