Ready for some spicy soup? Met deze pittige soep laat je niemand koud!

 

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Ingrediënten:

  • 1 Grote oranje pompoen ( biologisch)
  • 1 grote witte zoete ui ( of twee ‘normale’ witte uien) in stukjes
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 biologische groente bouillon blokjes
  • Koriander een klein handje vol, grof gehakt
  • 2 thee lepels harissa

We nemen een soeppan en doen een beetje olie in de pan. Wanneer deze heet genoeg is, doen we er een grote, zoete witte ui in stukjes bij en 6 teentjes ( of meer) knoflook. We laten dit een beetje fruiten. Daarna doen we de pompoen er bij en laten dit een klein beetje bakken. Dan gaat er 1 liter water bij en de blokjes boillon. Laat dit 10 minuten op een laag vuurtje staan.

Pak dan de staafmixer en maal het geheel tot een mooie soep.

Als laatste doe je de harissa en de koriander doorheen.

p.s: de pitten van de pompoen kan je bewaren om te zaaien of op te eten. Zie hier hoe je dat het beste kunt doen:

HEERLIJK!

Published by

Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *