Coming soon: Nieuwsbrief

Bewuster levenGezondheidPersoonlijke Blog

Ik Ga Suikervrij – WEEK 1

3 Mins read

Ik wil elke week bijhouden hoe het me afgaat in de suikervrije 30 dagen. Ik krijg een heleboel vragen ( heel leuk!). Vragen over wat ik eet en hoe ik me voel. Daarom zal ik sommige suikervrije recepten ook delen op deze site.

Dag 1:

Vandaag de eerste dag zonder suiker, het idee alleen al laat me zweten en trillen. Wat onzin is natuurlijk, het begint namelijk al bij het opstaan. ‘ Tussen de oren, Natas’.

Eigenlijk viel het reuze mee, alleen het idee dat ik nu geen suiker ‘mag’ maakt het lastig. Dus ik zeg nu tegen mezelf: ‘Je mag het wel, je wilt het niet’. want wat wil je wel: gezond zijn. Suiker is gif en dus niet goed voor je’. Dat helpt.

Wat wel belangrijk is om te weten is dat ik vitamines bij slik. dit omdat ik me er goed bij voel en mijn bloedwaardes nu ook goed blijven. Door het slikken van hart medicijnen, kom ik aan sommige mineralen een tekort omdat mijn medicatie deze afremt. 

Vandaag at ik:

Omdat ik toch wel heek erg benieuwd ben of ik alles binnenkrijg, qua vitaminen, heb ik mij aangemeld bij Chronometer.com/ Hier kun je ( althans in het Engels wel) precies opnoemen wat je gegeten hebt en zelfs merken intoetsen. Erg handig. Dit was mijn uitkomst van vandaag:

 

Foliumzuur tekort, morgen spruitjes dus 😉

Dag 2: niets aan het handje, behalve in de avonduren. Dan zit ik normaal achter de PC met een zak chips te snaaien. Ditmaal gingen mijn nagels eraan. Daaag nagels.

 

Dag 3: Tadaa daar is hij dan, de hoofdpijn waar ik voor gewaarschuwd was. De hele dag een flinke hoofdpijn, licht zwetend en wat licht in het hoofd. Niet ziek, maar voelt een beetje zo.

DAG 4:

De hoofdpijn is al bijna weg en mijn humeur is nog steeds goed. Vannacht wel wakker geworden met diarree (?) Ik voel me alleen wat moe en wazig, alsof ik niet helemaal helder ben.

Ik at :

Dag 5:

Alle gekke klachten zijn verdwenen, het is alleen nog een beetje de craving naar chips waar ik het meeste last van heb momenteel. En een hongergevoel, ook als ik net gegeten heb.

Vandaag maak ik weer soep. Ik vind dat zelf maken echt nog leuker nu. Ik maak zelfs voor het eerst zelf hummus ( en dat is verrukkelijk!).

Dag 6,7 en 8:

Het suikervrij eten gaat me redelijk af. Ik heb nog geen kookboek nodig gehad, maar ga het toch wel aankomende week doen, kijken in kookboeken, voor wat inspiratie. Ik merk nu dat mijn smaak sterker wordt,. Banaan bijvoorbeeld, jemig wat is ene banaan lekker. En blauwe besjes mierenzoet! Ik lustte vroeger geen ongezoete sojayoghurt, maar nu vind ik het ineens heerlijk. Voor mij een reden om dit door te zetten.

Conclusie van de eerste week:

Het gaat me beter af dan ik had gedacht, het valt me allemaal reuze mee. Misschien omdat ik een limiet van 30 dagen heb, dan valt het te overzien en hoef ik niet in doodsangst te zitten bij het idee dat ik nooit meer een snoepje of een ijsje kan eten.

Wat ik nu ook doe is grotere porties groenten eten, dat komt door de chronometer, waar ik vitamines en mineralen uit mijn voedsel controleer. iets wat ik voorheen nooit deed. En dat terwijl ik het wel belangrijk vindt

Een tip aan een anders zou zijn: bereid je beter voor dan ik. Maak alle sausjes en dergelijke met suiker op voor dat je begint, zo ook met vleesvervangers bijvoorbeeld. Ik haat verspilling en nu moet ik toch eten weg gaan gooien ( doe ik niet, ik geef het weg), want het opeten vind ik zonde van mijn dagen die al wel zonder suiker zijn, dan zijn ze voor niets geweest.

En de tweede tip zou zijn, maak alvast een eet plan ( ik bedenk het twee a drie dagen van te voren). Zo hou je het beter uit, maar ook hoef je zo niet obsessief met voedsel bezig te zijn. Koop je boodschappen ook voor 3 a 4 a liever 7 dagen in, dan wordt je niet telkens door al dat lekkers verleidt.

Op naar week twee.

Vragen, opmerkingen, feedback, advies? Alles is welkom, vertel het hieronder!

 

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Bewuster levenGezondheid

Sporten, afvallen en vegan eiwitten

1 Mins read
Als je mij volgt op instagram, dan weet je dat ik vanaf januari 2023 actief ben in de lokale sportschool. Ik sport…
GezondheidNew PostsWildplukken

CHAGA!

3 Mins read
Toen ik kennis had genomen van het bestaan van chaga en zijn werking, wilde ik hem natuurlijk zelf ook vinden in het…
Bewuster levenGroenten kwekenMoestuin tipsNew PostsPlanten

Het belang van een wormenparadijs

2 Mins read
Wij mensen, wij zijn natuur. We denken soms zelf van niet en gedragen ons ook vaak genoeg alsof van niet, maar toch…

2 Comments

Comments are closed.