Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) Recepten

Salade van Pruimen, tomaten & basilicum

1 Mins read

Een fantastische combinatie, pruimen, tomaten en basilicum, dat ik dit niet eerder heb ontdekt!

Ingrediënten:

  • 12-15 cherrytomaten of 6 grote tomaten (in partjes)
  • 6 pruimen
  • 2 handjes basilicum
  • Scheutje balsamico azijn
  • Scheutje olijfolie ( indien gewenst, kan ook worden weg gelaten)
  • Snufje peper
  • Experimenteel: Eetbare bloemetjes eroverheen, zoals blauwe korenbloemen of goudsbloemblaadjes

Zo makkelijk maak je dit:

  • Doe de partjes tomaat en pruimen in een schaal
  • Pluk een handje basilicum een beetje uit elkaar en strooi erover
  • Maak de dressing van peper, balsamico en olie samen en roer goed door elkaar
  • Serveer de dressing over de salade
  • Als laatste de bloemblaadjes erover ( als je die gebruikt)

TIP: Lekker bij koude pasta of bij sla

 

 

296 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *