Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) Recepten

Pittige Thaise Stamppot

1 Mins read

Een pittige, thais achtige stamppot. Al eens geprobeerd? Het is echt de moeite waard!

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 3 kilo kruimige aardappelen
  • Klontje of scheutje olie
  • Scheutje plantaardige melk naar keuze
  • Klontje plantaardige boter naar keuze ( margarine)
  • Een doosje kastanje champignons
  • Gerookte tofu ( in kleine blokjes) ( hoeft niet, maar is wel extra lekker)
  • Stamppot groente naar keuze ( andijvie of boerenkool bijvoorbeeld)
  • Halve rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • Volle hand met gezouten pinda’s
  • Theelepel kurkuma
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Zwarte peper
  • Snufje zout
  • Eventueel kiempjes voor on top

Benodigdheden: knoflookpers & stamper

 

Zo maak je het:

  • Schil de aardappels en doe ze in een pan met ruim kokend water met een beetje zout ( Laat deze 20-30 min koken)
  • Even op plantaardiger.nl zoeken naar leuke artikelen, want er is nu even niets te doen
  • Wanneer de aardappels 15 minuten koken:
  • Snijdt de tofu en de champignons en bak deze lekker aan
  • Sbijdt intussen de halve ( of voor die hards, een hele) rode peper in hele kleine stukjes
  • Wanneer de aardappels gaar zijn, giet je ze af
  • Dan voeg je een klein scheutje melk en klontje boter toe en mag je het geheel stampen.
  • Voeg de kerrie, kurkuma, peper zout en groenten en het pepertje toe
  • Pers de knoflook en voeg dit toe
  • Hussel alles lekker door elkaar en serveer met pinda’s on top

EET SMAKELIJK!

-x- Natas

<?php if (has_post_thumbnail( $post->ID ) ): ?>
<?php $image = wp_get_attachment_image_src( get_post_thumbnail_id( $post->ID ), ‘single-post-thumbnail’ ); ?>
<div id=”custom-bg” style=”background-image: url(‘<?php echo $image[0]; ?>’)”>

</div>
<?php endif; ?>

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…