Dit recept is voor 2 personen, maar je kunt het prima uitbreiden natuurlijk.

Ingrediënten:

  • Een biologische bloemkool
  • Vol kopje met linzen naar keuze
  • Optioneel: 200 gram boontjes ( sperziebonen of snijbonen)
  • 250 gram Passata di pomodoro
  • Een halve eetlepel kerriepoeder
  • Een halve eetlepel kurkuma poeder
  • Twee eetlepels ketjap manis
  • Twee eetlepels pindakaas
  • Eventueel zwarte peper of sambal naar smaak.

Zo maak je het:

  • Kook de linzen 15 minuten in een pannetje en voeg na 13 minuten de sperzieboontjes toe en kook deze nog even twee minuten mee en giet af.
  • Kook nu de bloemkool ongeveer 3-5 minuten
  • Voeg de linzen en boontjes en bloemkool in een bakpan samen en voeg dan de tomatensaus, ketjap manis en de kerrie en kurkuma toe
  • Roer alles door elkaar en doe als laatste de pindakaas erbij en roer weer om
  • Laat zachtjes een beetje dikker worden door het op laag vuur een paar minuten te laten pruttelen
  • Maak af met wat pit door er sambal of peper aan toe te voegen

Published by

Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *