Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) Recepten

Zoete Aardappel Tomatensoep

1 Mins read

Wat een lekkere combinatie is dat, tomaat met zoete aardappel.

Ik maakte deze soep bij toeval en is nu een favorietje geworden. Hier volgt het recept.

Dit heb je ervoor nodig ( voor 1,5 liter soep/ 4 personen):

  • 750 gram biologische tomaten ( liefste Roma tomaten, want lekker zoet!) ( In stukken)
  • 1 grote zoete aardappel ( of twee kleinere) ( geschild en in blokjes)
  • 1 grote witte ui ( in stukjes)
  • Klontje kokosolie
  • 4 teentjes knoflook ( in stukjes of geperst)
  • 3 blokjes biologische groentebouillon

En zo maak je het:

  • Zet een grote soeppan op het vuur en doe een klontje kokosolie erin
  • Fruit de knoflook en ui wat aan
  • Voeg de blokjes zoete aardappels en tomaten erbij en braadt eventjes aan
  • Voeg dan 1,5 liter water bij deze groenten en doe de 3 blokjes bouillon er ook bij
  • Laat een minuut of 20 zachtjes koken
  • Pureer het geheel met een staafmixer en giet door een vergiet ( stukjes vel van de tomaten vang je dan op)

En klaar! 

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…

1 Comment

Comments are closed.