Rozemarijn zaaien, dat kan natuurlijk, maar wil je het liever op een snellere en goedkope manier doen, zonder al te veel gedoe, volg dan de volgende stappen. 

Het aller beste is als je Rozemarijn aan het einde van de zomer stekt. Zelf doe ik het ook wel in de winter en dat lukte ook.

1.) Je snoeit de bovenste topjes van de plant. Dus de nieuwere takjes en niet de houterige takjes. laat nog maar een paar blaadjes over op het topje en pluk de rest er af ( en kook er mee bijvoorbeeld).

2.) Je zet de takjes in een potje met water op een warme plaats ( op bijvoorbeeld de vensterbank, in het licht). Zorg dat het water regelmatig wordt ververst.

 

 

3.) Heb vertrouwen en geduld. Na een week of 3, 4 zul je worteltjes zien.

4.) wanneer deze worteltjes langer zijn mogen de plantje snaar hun nieuwe huisje, de tuin in of in een potje.

5.) Ik zet de mini plantjes in een potje potgrond en dat potje zet ik dan in een schaal met water, zoals je hier boven kunt zien. Dan wacht je even, tot een minuut of 30, vaak wel eerder, dan zie je dat de bovenzijde van de aarde ook nat is, dan is het water door het hele potje getrokken en weet je dat het goed nat is. ( mijn ultieme groene vingers tip, doe dit bij alle plantjes, nooit bovenaf water geven).

Dit was hoe ik het doe, sommige mensen gebruiken stekpoeder en zetten de plantjes in de aarde, het kan op meerdere manierennatuurlijk en ik doe het op deze.

Meer tips rondom dit onderwerp, laat dan een reactie achter.

Liefs Natascha

 

 

Published by

Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.

Join the Conversation

7 Comments

  1. Pingback: Rozemarijn
  2. Ik zal het proberen,geduld dus is weer een schone zaak Daarom mislukten vorige pogingen.Alvast myn dank

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *