Pas op! Kan te spicy zijn voor sommige 🙂
Een simpel, maar lekker recept die ik zelf gebruik en bedacht heb.
Lekker op een broodje, bij een salade of als bijgerecht bij rijst gerechten. het kan zowel warm als koud gegeten worden.
Ingrediënten:
- 1 biologische mango
- 1 grote witte ui
- 2 / 3 teentjes verse knoflook
- 125 ml witte wijnazijn
- 1 kruidnagel
- 100 gram suiker ( maar kan net zoveel of zo weinig als jij wilt natuurlijk!)
- 1 theelepeltje sambal (en deze is te lekker!)Â
- 1 et citroensap
- zwarte peper naar smaak
Zo maak je het:
- Schil de mango en snijd in stukjes (pit bewaren. want daar kun je een plantje uit kweken! Zie hier hoe).
- Snijd de ui en pers de knoflook fijn
- Kook de mangostukjes met pit, de ui, knoflook en azijn op laag vuur in pan met goede bodem
- Roer zo nu en dan zodat er niets aan koekt
- Voeg de suiker nu toe kook het geheel nog 10 minuutjes
- Breng de chutney op smaak met peper, citroensap en de sambal en kook nog 10 min. tot jamdikte in.
Laat de chutney afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
TIP: Lekker als dipsausje!
Mmm heerlijk! Ga ik eens proberen!