Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) Recepten

Taartje

1 Mins read

Dit taartje is niet 100% raw, maar grotendeels wel. Het is dus redelijk gezond.

Ingrediënten:

Extra benodigdheden: – staafmixer – vierkant ( rechthoekig) bakblik – bakpapier

  • 200 gram ongebrande cashewnoten ( minimaal 6 uur in water geweekt)
  • 150 gram ongebrande walnoten
  • 150 gram blauwe bessen
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 theelepel vanille poeder
  • 150 gram pure vegan chocolade

Zo maak je ze:

  • Doe het bakpapier in de vierkante ovenschaal en zorg dat de puntjes uitsteken, zodat je straks de gehele vorm er makkelijk uithaalt.

Bodem:

Mix de walnoten met de abrikozen door ze met een staafmixer tot een plakkerig geheel te maken en doe dan het geheel in de vorm. Druk mooi en strak aan over de hele bodem. Bij teveel plakken kan je een koude lepel gebruiken, maar met je handen lukt het ook goed.

Middellaag:

Voor de middellaag mix je de afgegoten geweekte cashew noten met de blauwe bessen  en de vanille. Voor zoetekauwen, doe er wat maple siroop bij of dadelstroop.  Wanner alles één mooi mengsel is, mag het over de andere laag heen. Maak er zoveel mogelijk een plat oppervlakte van.

Top:

Smelt de chocolade au bain marie en giet over het geheel en strijk glad. Daarna snel de gedroogde bloemblaadjes als goudsbloem, korenbloem, lavendel, kamille erover.

Als het is afgekoeld minimaal 10 uur in de vriezer bewaren.

Daarna kan je het geheel gemakkelijk uit de vorm halen door hem aan de puntjes bakpapier omhoog te halen.

Het snijden is het lastigste en kan je het beste heel voorzichtig doen met een broodmes, en dan letterlijk zagen.

Als je een makkelijkere manier ontdekt hebt, laat het mij dan weten 😉

296 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *