Wil je eerst meer weten over de goudsbloem, klik dan hier!

 

Goudsbloem maceraat maken? Dat kan niet makkelijker, maar je moet het net even weten 😉 

Hoe je het doet?

Je plukt een aantal goudsbloemen ( ik heb me laten vertellen dat die met het donkere hart geneeskrachtiger zijn). Je plukt hiervan de blaadjes en legt ze in een schone pot, hier giet je plantaardige olie overheen, ik gebruik zelf graag amandelolie omdat deze geurloos is. Ik koop deze olie online of bij een turkse winkel.

 

Zorg dat alle blaadjes onder de olie staan en zet op een zonnige, warme plek, zoals op de vensterbank.

Laat mooi trekken en schudt af en toe om schimmel tegen te gaan. Helemaal bij vers geplukte bloem blaadjes kan dat snel gaan, daarom drogen sommige mensen eerst de blaadjes, dan is alle vocht eruit. Maar ik geloof in de kracht van de verse bloemen 🙂

Na een week of drie kun je de blaadjes eruit zeven en de olie in een donkere fles doen ( langer houdbaar en werkzaam). Zet koel en donker weg.

Nu kun je ook zelf een zalf maken, klik voor dat recept dan hier

Dikke tip: Ik heb de olie gebruikt bij droge lippen in de winter, werkt perfect!

Published by

Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *