Ah de goudsbloem, een bloemetje om verliefd op te zijn toch? De Calendula Officinalis is een echte moestuinbloem die zichzelf makkelijk uitzaait en dus altijd wel weer opduikt en dat is helemaal oké, want ze is beeldschoon en reuze gezond. Zelfs geneeskrachtig!
Lees hier meer over de kracht van deze bloemen
Je kunt best wel wat dingen doen met goudsbloemen, zoals een maceraat maken, zalf, maar ook kun je het meekoken met rijst en zo een gele teint aan je eten maken in plaats van met saffraan. Maar ook kun je calendula door de soep doen, als versiering op cake of pasta en ik maakte er zelfs een pesto mee.
Recept: Calendula pesto
100% vegan ( ofcourse)
Ingrediënten:
- 30 -50 gram basilicum ( alleen de blaadjes)
- 30 gram pijnboompitjes ( geroosterd met een beetje zout in de pan)
- 20 gram goudsbloemblaadjes ( hou er eventueel een paar apart voor de versiering)
- 15 gram peterselie
- 2 teentjes verse knoflook
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Peper – ½ theelepel.
Doe alles in een vijzel en stamp tot een mooie massa ( ik hou zelf van een beetje grof)
EET LEKKER! ( ziet er uit als een feestje toch?)
Dikke tip: Lekker voor op de pasta!