Als ik vrienden zou vragen wat ik voor ze mag koken, dan is dat eigenlijk altijd deze couscous.
Dit gerecht is makkelijk, hemels lekker en zelf koud, lauw en warm prima te eten. Meer dan prima, het is echt heerlijk.
Dit heb je nodig:
Voor 4 personen:
- 1 lepeltje kokosolie / olijfolie
- 200 gram couscous ( biologisch van albert heijn bijvoorbeeld)
- 2 theelepels Couscous kruiden of Ras el hanout kruiden
- 1 theelepel kurkuma
- 1 grote witte ui
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook ( geperst)
- 2 avocado
- 2 paprika
- 1 mango
- 1 courgette
- pijnboompitjes
Zo
Zo maak je het:
- Als eerste, zet een grote wokpan/ bakpan op het vuur en doe er een scheutje /schepje olie in.
- Snijdt de ui in kleine stukjes en fruit deze in de pan samen met de geperste teentjes knoflook.
- Snijdt daarna de courgette en paprika in kleine blokjes en bak heel kort mee.
- Kook 200 ml water en voeg hierbij de couscous in een steelpannetje (of zoals op de verpakking staat).
- Roer even goed door met een vork en voeg aan de pan met groenten toe
- Snij dan de rode ui, de avocado en de mango in kleine blokjes. Voeg deze als laatste toe!
- Nu kun je naar smaak kruiden toevoegen, couscous kruiden, lekker veel peper en kurkuma zijn mijn favoriet!
- Als laatste de pijnboompitjes kort bakken en toevoegen, samen met de avocado, mango, rode ui en feta kaas.
Lauw en warm, herfst of zomer, lekker!
Lauw, warm, kous, zomer en winter, lekker!
Foto’s van de producten die ik graag gebruik bij deze couscous:
Hoi! Ik heb zojuist jouw Blog ontdekt en ik vind em erg leuk en leerzaam. Alleen….onderaan bovenstaand recept staat dat je het lekker vind om feta toe te voegen…Dat is toch allesbehalve vegan?
Groetjes, Sophie
Dat klopt helemaal. Mijn recept was ooit vegetarisch.
Goed dat je het zegt!