Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) Recepten

Couscous met Avocado & Mango

1 Mins read

Als ik vrienden zou vragen wat ik voor ze mag koken, dan is dat eigenlijk altijd deze couscous.

Dit gerecht is makkelijk, hemels lekker en zelf koud, lauw en warm prima te eten. Meer dan prima, het is echt heerlijk.

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen:

  • 1 lepeltje kokosolie / olijfolie
  • 200 gram couscous ( biologisch van albert heijn bijvoorbeeld)
  • 2 theelepels Couscous kruiden of Ras el hanout kruiden
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 grote witte ui
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook ( geperst)
  • 2 avocado
  • 2 paprika
  • 1 mango
  • 1 courgette
  • pijnboompitjes

 

Zo

Zo maak je het:

  • Als eerste, zet een grote wokpan/ bakpan op het vuur en doe er een scheutje /schepje olie in.
  • Snijdt de ui in kleine stukjes en fruit deze in de pan samen met de geperste teentjes knoflook.
  • Snijdt daarna de courgette en paprika in kleine blokjes en bak heel kort mee.
  • Kook 200 ml water en voeg hierbij de couscous in een steelpannetje (of zoals op de verpakking staat).
  • Roer even goed door met een vork en voeg aan de pan met groenten toe
  • Snij dan de rode ui, de avocado en de mango in kleine blokjes. Voeg deze als laatste toe!
  • Nu kun je naar smaak kruiden toevoegen, couscous kruiden, lekker veel peper en kurkuma zijn mijn favoriet!
  • Als laatste de pijnboompitjes kort bakken en toevoegen, samen met de avocado, mango, rode ui en feta kaas.
    Lauw en warm, herfst of zomer, lekker!

Lauw, warm, kous, zomer en winter, lekker!

Foto’s van de producten die ik graag gebruik bij deze couscous:

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…

2 Comments

Comments are closed.