Coming soon: Nieuwsbrief

Uncategorized

1 Mins read

Ooit, lang, laaang geleden was al ons voedsel biologisch. Het is pas sinds de 20e eeuw dat pesticiden, antibiotica, hormonen en herbiciden werden geïntroduceerd in onze voedselvoorziening.

Toeval of niet, maar sinds deze tijd zien we ook een flinke stijging bij mensen die last hebben van huidaandoeningen zoals eczeem, allergie en ook astma, migraine, diabetes. depressies, autisme, dementie en gedragsproblemen.

Grote instanties vertellen ons dat de hoeveelheden zo minimaal zijn, dat ze geen schade kunnen brengen aan de menselijke gezondheid. Maar geen onderzoek wijst uit hoe dit op lange termijn is. Wat zouden de risico’s op lange termijn kunnen zijn als je deze giftige stofjes tot je neemt, meerdere malen per dag?

Sommige mensen vinden biologisch inkopen doen maar grote onzin, wat voor verschil kan het maken en je ziet het met het blote oog eigenlijk ook niet zo.  Dus waarom zo veel meer geld betalen voor zoiets met zo’n weinig verschil?

Als je kiest voor biologische groente en fruit, betaal je niet om meer te krijgen, maar eerder om minder te krijgen. Namelijk minder gif, minder hormonen en geen GMO’s.  Maar de waarheid is dat als je kiest voor biologisch, dan kies je voor een gezonder lichaam, je steunt de lokale economie en het milieu.

 

 

 

 

Zie hier dat onderzoek

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsUncategorized

SNUGGS Menstruatieondergoed (meest gestelde vragen)

4 Mins read
Ik kwam een paar jaar geleden via instagram voor het eerst in aanraking met menstruatie ondergoed. @florainthegarden sprak er zo enthousiast over,…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
Uncategorized

10 Taco Tuesday Recipes for You If You Love Tacos

32 min Cook
Then we are layering the puff pastry with a quick schmear of creamy Swiss-ified cheese sauce, an egg, and some diced ham….