Coming soon: Nieuwsbrief

Uncategorized

Cube Of Truth Hilversum 31-03-2018

3 Mins read

Afgelopen weekend heb ik weer actie gevoerd met andere lieve mensen in Hilversum Centrum. Met Anonymous for the voiceless, the Cube Of Truth. Hier laten we beelden zien van wat er gebeurd in de bio industrie, bij leer, bij bont.  Mocht je meer weten over de hoe en waarom, dan kan je mijn eerste artikel over mijn eerst ervaring HIER lezen en HIER kun je terecht voor de website van Anonymous for the voiceless en als je zelf wilt meedoen, meld je dan hier bij aan.

Hilversum 31-03-2018

Er waren vandaag heel veel jonge mensen. Kinderen. 12+. En kinderen zijn de toekomst, dus ik vind het altijd mooi om hen te kunnen informeren. Met kinderen heb je ook weinig discussies, niet dat discussies erg zijn of negatief, maar kinderen zijn vaak nog niet zo geconditioneerd en dat vind ik heel mooi. Een kind handelt vaak uit emotie/gevoel en is veel puurder dan een volwassene. Bovendien zijn kinderen vaak goed in staat om empathisch te voelen.

Bij The Cube Of Truth wordt er wel ingeschat of een kind iets wel of niet kan zien en wordt er altijd even gekeken of er ouders in de buurt zijn en wordt om hun toestemming gevraagd. Maar als kinderen 12+ zijn, laten we ze wel kijken, maar proberen we ze wel te begeleiden. Tieners zijn goed in staat om hun eigen grenzen aan te geven, dus als ze niet willen kijken of niet durven, laten we hen uiteraard in hun waarde.

Vandaag sprak ik met een moeder met 3 kinderen in de leeftijd van 8 tot 11 en de moeder vroeg haar kinderen of ze wilde kijken. Ze legde de kinderen zelf uit wat ze zag, namelijk baby varkentjes die dood lagen te gaan op de vloer in een vleesvarken boerderij. Ze nam echt de tijd om de kinderen te laten kijken en de kinderen erop te laten reageren. De moeder gaf zelf aan echt niet te willen stoppen met vlees eten, maar dat ze haar kinderen zelf graag de keuze liet. Alle kinderen gaven aan dat ze dat wat ze zagen vreselijk vonden en dat was ook van de gezichtsuitdrukkingen wel af te lezen.  De oudste vertelde mij dat ze een vegetarische oppas hebben en die ook vega kookt en dat dat prima kan.

Hieronder de foto van het gezin ( ik sta heel verdacht opgesteld). 

Ik vind het zelf belangrijk dat kinderen weten van de industrie, wat er echt gaande is, dat ze geen sprookjes worden voorgehouden. Zodat ze zelf in staat zijn om later keuzes te maken die passen in hun leven. Zonder bewustzijn, geen echte keuzes. En als vlees eten zo natuurlijk en gewoon is als sommige ‘grote mensen’ beweren, waarom zouden we de kinderen dan niet meenemen naar een slachthuis? Omdat het misschien toch niet ethisch verantwoord is 😉 (?)

Zie hier een aantal foto’s die ik maakte van de kids die langskwamen vandaag:

Ik sprak een jong stel vandaag met drie kleine kinderen ( van 0 tot 3 jaar denk ik) en de vrouw zei me heel; oprecht, ‘Daar denk je toch niet over na als je kipfilet in de supermarkt koopt hé? Als ik dat zou zien in de supermarkt zelf, dan zou ik het niet kopen’.

Ook zijn veel kijkers er van overtuigd dat de overheid dit soort dingen moet verbieden.

Ik sprak een vrouw die vegetarisch was maar geen idee had van de melkindustrie en een vrouw van 67 jaar die zelf al jaren veganistisch leeft. dat is ook bijzonder. Vroeger was er nog niets vegans en zie ons nu met onze ben & Jerrys en Mc Vegan 🙂 De wereld veranderd hoor, zo fijn!

En aan het einde van The Cube, toen we al aan het afbouwen waren, kwamen er twee jonge vrouwen aanlopen die wilde weten wat we kwamen doen en stonden heel erg open voor veganisme en dus nam ik daar graag nog de tijd voor. Ze waren allebei vegetarisch en aten geen gluten. Ik kon merken dat deze vrouwen erg bewust waren en benieuwd waren naar de spirituele kant van het vegan zijn. Ik voel mij zelf veel lichter en gelukkiger sinds ik geen dieren meer eet en ik denk zelf omdat dit komt omdat ik geen lijden meer eet, geen angst en pijn, die stress moet zeker in het vlees zitten wat je eet, ik ben daar van overtuigd. Ik gaf ze allebei een folder over vereniging van veganisme mee en gaf mijn Instagram, voor als ze meer vegans willen volgen ( dan kan ik die doorsturen).

Na afloop zijn we nog gezellig gaan eten bij VERS Hilversum en heb ik heerlijke en salade en een stamppot gegeten en nog even nagepraat met mede activisten ( wat zo gezellig is!).

Ik kan er voorlopig weer even tegenaan, ik krijg altijd bergen energie van zulke dagen.

Het was een mooie dag waarin 70 mensen veganisme serieus namen. 

Wil je je ook meer inzetten als veganist en ervaren hoe fijn en liefdevol Cubes zijn? Stuur mij een berichtje of wordt lid van AV Netherlands op Facebook ( linkje). 

 

Hieronder een filmpje van Francois, een heel indrukwekkende vanuit Keulen. Francois zet zich in met speeches, lectures, outreaching en zijn YouTube kanaal. Hij heeft hele goede film skills en ik wil graag deze video delen van afgelopen weekend. Je ziet hier rechtsboven de gevolgen van de melkindustrie en de reactie erop van tieners.

https://www.facebook.com/carreaufrancois/videos/10156311164651663/UzpfSTEwMDAwMDgzMzI5MTU0MToxNjg2NjY0MDgxMzcxMzUy/?id=100000833291541

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsUncategorized

SNUGGS Menstruatieondergoed (meest gestelde vragen)

4 Mins read
Ik kwam een paar jaar geleden via instagram voor het eerst in aanraking met menstruatie ondergoed. @florainthegarden sprak er zo enthousiast over,…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
Uncategorized

10 Taco Tuesday Recipes for You If You Love Tacos

32 min Cook
Then we are layering the puff pastry with a quick schmear of creamy Swiss-ified cheese sauce, an egg, and some diced ham….