Coming soon: Nieuwsbrief

Liever Voor Jezelf

Redding voor onzekere tijden

2 Mins read

Wanneer je het idee loslaat dat je je hele leven moet overzien, geeft dat rust. Als je je dat echt beseft, geeft dat enorme vrijheid.

We piekeren allemaal wel eens, maar ook ervaren we allemaal wel (meer dan) eens echte onzekere tijden in het leven. Wanhopige tijden, daar waar je denkt te gaan verdrinken in verdriet bijvoorbeeld of wanneer je gaat denken in ramp scenario’s.

‘Wat nou als ik dakloos raak omdat ik nu mijn baan verlies’ of: ‘Wat als mijn partner overlijdt’. ‘Wat als mijn kinderen niet gelukkig worden omdat ze zo anders zijn’. ‘Mijn moeder heeft kanker, hoe kan ik zonder haar?’ ‘Ik ben ontroostbaar’ ‘Ik weet niet hoe ik verder moet’.

Wanneer je je machtelozer gaat voelen, wanneer je rouwt of wanneer je iemand bent die zich enorm verantwoordelijk kan voelen, helpt het om te beseffen dat je niet meer hoeft dan zorg dragen voor dit moment. En dit is een veilige realiteit en deze zorgt voor geruststelling. Dus voel de zon op je huid, drink je kop thee, knuffel met iemand waar je van houdt en voel wat je voelt op dit moment. Warmte, een fijne smaak, een aanraking, geluk, vrede, rust. En dan hop je naar het volgende moment en naar het volgende en naar het volgende… deze momenten komen moeiteloos, ga er in mee.

Verlaat bewust de plek van de zorgen, waar je wordt weggezogen in de storm van nare gedachten. Dit zijn namelijk geen echte situaties, ze bestaan nog niet, het is dus een illusie. Je denkt te ver voor uit, je weet niet hoe het leven gaat lopen, laat het los!

Hoe?

Voorbeeld: Je bent samen bent met je geliefde, waar je zielsveel van houdt, je ligt in zijn armen, voelt zijn hartslag, je voelt je veilig en geborgen. Dit voelt goed. Het is perfect zoals het is.  Maar wanneer je gaat nadenken over het moment dat hij er niet meer is, wanneer hij je verlaat ( om welke reden dan ook) dan ga je verdriet voelen. Je laat je meezuigen door een golf van angstige gedachten en weg is je moment. En dit exacte moment komt nooit meer terug. Leer daarom extreem te genieten van momenten. Zuig alles in je op als een spons, heb lief alsof je leven er vanaf hangt!

Vertrouw met alles wat je in je hebt in dit moment, het is zo ontzettend simpel. Maar dit kan een van de grootste zegeningen zijn die je kunt ervaren. Radicaliseer in voelen, voelen in dit moment alleen.

Het verdriet van een toekomst die er niet is, de dingen anders te willen dan dat ze zijn, dat verdriet is groot. Dat is soms groter dan dat we aankunnen, maar je leeft er nog niet in. Je leeft nu, nu is dat allemaal nog niet gaande. Verspil dan niet dit moment, mis geen ogenblik. Zuig het moment op en geniet!

Weet dat dit je redding kan zijn, een van de belangrijkste trainingen in je leven. Juist in onzekere tijden.

296 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
Liever Voor JezelfNew PostsPersoonlijk

PLANT B MAALTIJDEN +korting voor jou!

1 Mins read
In de maanden Mei en Juni ben ik altijd zo megadruk met van alles en nog wat: werken, bloggen, fotograferen, wildplukken, kruidenwandelingen…
GezondheidLiever Voor Jezelf

5 Natuurlijke tips om beter in slaap te komen

1 Mins read
Ons slaapritme kan verstoord worden door veel soorten factoren. Zoals een jet-lag, stress of in ploegen diensten werken… Maar wist je dat…
KruidenLiever Voor Jezelf

14 Natuurlijke Tips Bij Verkoudheidsklachten

3 Mins read
Brr.. het seizoen is er weer naar. De R zit in de maand, het wordt koud, de dagen zijn kort en de…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *