Coming soon: Nieuwsbrief

Uncategorized

Redding voor onzekere tijden

2 Mins read

Wanneer je het idee loslaat dat je je hele leven moet overzien, geeft dat rust. Als je je dat echt beseft, geeft dat enorme vrijheid.

We piekeren allemaal wel eens, maar ook ervaren we allemaal wel (meer dan) eens echte onzekere tijden in het leven. Wanhopige tijden, daar waar je denkt te gaan verdrinken in verdriet bijvoorbeeld of wanneer je gaat denken in ramp scenario’s.

‘Wat nou als ik dakloos raak omdat ik nu mijn baan verlies’ of: ‘Wat als mijn partner overlijdt’. ‘Wat als mijn kinderen niet gelukkig worden omdat ze zo anders zijn’. ‘Mijn moeder heeft kanker, hoe kan ik zonder haar?’ ‘Ik ben ontroostbaar’ ‘Ik weet niet hoe ik verder moet’.

Wanneer je je machtelozer gaat voelen, wanneer je rouwt of wanneer je iemand bent die zich enorm verantwoordelijk kan voelen, helpt het om te beseffen dat je niet meer hoeft dan zorg dragen voor dit moment. En dit is een veilige realiteit en deze zorgt voor geruststelling. Dus voel de zon op je huid, drink je kop thee, knuffel met iemand waar je van houdt en voel wat je voelt op dit moment. Warmte, een fijne smaak, een aanraking, geluk, vrede, rust. En dan hop je naar het volgende moment en naar het volgende en naar het volgende… deze momenten komen moeiteloos, ga er in mee.

Verlaat bewust de plek van de zorgen, waar je wordt weggezogen in de storm van nare gedachten. Dit zijn namelijk geen echte situaties, ze bestaan nog niet, het is dus een illusie. Je denkt te ver voor uit, je weet niet hoe het leven gaat lopen, laat het los!

Hoe?

Voorbeeld: Je bent samen bent met je geliefde, waar je zielsveel van houdt, je ligt in zijn armen, voelt zijn hartslag, je voelt je veilig en geborgen. Dit voelt goed. Het is perfect zoals het is.  Maar wanneer je gaat nadenken over het moment dat hij er niet meer is, wanneer hij je verlaat ( om welke reden dan ook) dan ga je verdriet voelen. Je laat je meezuigen door een golf van angstige gedachten en weg is je moment. En dit exacte moment komt nooit meer terug. Leer daarom extreem te genieten van momenten. Zuig alles in je op als een spons, heb lief alsof je leven er vanaf hangt!

Vertrouw met alles wat je in je hebt in dit moment, het is zo ontzettend simpel. Maar dit kan een van de grootste zegeningen zijn die je kunt ervaren. Radicaliseer in voelen, voelen in dit moment alleen.

Het verdriet van een toekomst die er niet is, de dingen anders te willen dan dat ze zijn, dat verdriet is groot. Dat is soms groter dan dat we aankunnen, maar je leeft er nog niet in. Je leeft nu, nu is dat allemaal nog niet gaande. Verspil dan niet dit moment, mis geen ogenblik. Zuig het moment op en geniet!

Weet dat dit je redding kan zijn, een van de belangrijkste trainingen in je leven. Juist in onzekere tijden.

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsUncategorized

SNUGGS Menstruatieondergoed (meest gestelde vragen)

4 Mins read
Ik kwam een paar jaar geleden via instagram voor het eerst in aanraking met menstruatie ondergoed. @florainthegarden sprak er zo enthousiast over,…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
Uncategorized

10 Taco Tuesday Recipes for You If You Love Tacos

32 min Cook
Then we are layering the puff pastry with a quick schmear of creamy Swiss-ified cheese sauce, an egg, and some diced ham….