Ooit, lang, laaang geleden was al ons voedsel biologisch. Het is pas sinds de 20e eeuw dat pesticiden, antibiotica, hormonen en herbiciden werden geïntroduceerd in onze voedselvoorziening.
Toeval of niet, maar sinds deze tijd zien we ook een flinke stijging bij mensen die last hebben van huidaandoeningen zoals eczeem, allergie en ook astma, migraine, diabetes. depressies, autisme, dementie en gedragsproblemen.
Grote instanties vertellen ons dat de hoeveelheden zo minimaal zijn, dat ze geen schade kunnen brengen aan de menselijke gezondheid. Maar geen onderzoek wijst uit hoe dit op lange termijn is. Wat zouden de risico’s op lange termijn kunnen zijn als je deze giftige stofjes tot je neemt, meerdere malen per dag?
Sommige mensen vinden biologisch inkopen doen maar grote onzin, wat voor verschil kan het maken en je ziet het met het blote oog eigenlijk ook niet zo. Dus waarom zo veel meer geld betalen voor zoiets met zo’n weinig verschil?
Als je kiest voor biologische groente en fruit, betaal je niet om meer te krijgen, maar eerder om minder te krijgen. Namelijk minder gif, minder hormonen en geen GMO’s. Maar de waarheid is dat als je kiest voor biologisch, dan kies je voor een gezonder lichaam, je steunt de lokale economie en het milieu.