Een pittige, thais achtige stamppot. Al eens geprobeerd? Het is echt de moeite waard!
Ingrediënten voor 4 personen :
- 3 kilo kruimige aardappelen
- Klontje of scheutje olie
- Scheutje plantaardige melk naar keuze
- Klontje plantaardige boter naar keuze ( margarine)
- Een doosje kastanje champignons
- Gerookte tofu ( in kleine blokjes) ( hoeft niet, maar is wel extra lekker)
- Stamppot groente naar keuze ( andijvie of boerenkool bijvoorbeeld)
- Halve rode peper
- 2 teentjes knoflook
- Volle hand met gezouten pinda’s
- Theelepel kurkuma
- 2 theelepels kerriepoeder
- Zwarte peper
- Snufje zout
- Eventueel kiempjes voor on top
Benodigdheden: knoflookpers & stamper
Zo maak je het:
- Schil de aardappels en doe ze in een pan met ruim kokend water met een beetje zout ( Laat deze 20-30 min koken)
- Even op plantaardiger.nl zoeken naar leuke artikelen, want er is nu even niets te doen
- Wanneer de aardappels 15 minuten koken:
- Snijdt de tofu en de champignons en bak deze lekker aan
- Sbijdt intussen de halve ( of voor die hards, een hele) rode peper in hele kleine stukjes
- Wanneer de aardappels gaar zijn, giet je ze af
- Dan voeg je een klein scheutje melk en klontje boter toe en mag je het geheel stampen.
- Voeg de kerrie, kurkuma, peper zout en groenten en het pepertje toe
- Pers de knoflook en voeg dit toe
- Hussel alles lekker door elkaar en serveer met pinda’s on top
EET SMAKELIJK!
-x- Natas
<?php if (has_post_thumbnail( $post->ID ) ): ?>
<?php $image = wp_get_attachment_image_src( get_post_thumbnail_id( $post->ID ), ‘single-post-thumbnail’ ); ?>
<div id=”custom-bg” style=”background-image: url(‘<?php echo $image[0]; ?>’)”>
</div>
<?php endif; ?>