Ik snakte al een tijdje naar champignonsoep of champignonsaus, maar overal zit melk en ei in. Dus ik besloot heel stoer om zelf iets te bedenken wat 100% plantaardig is. En dat is me gelukt. Vandaar dat je dit artikel nu kunt lezen!
De saus is lekker bij pasta, linzenpasta of risotto.
Ingrediënten:
- Bindmiddel, zoals bloem
- Doosje biologische kastanje champignons (in plakjes)
- Theelepel olie
- 1/2 ui (stukjes)
- 1 teen knoflook ( klein gesneden)
- 1,5 kopje Oatly havermelk
- 1 eetlepel Oatly room
- Zwarte peper naar smaak
Zo maak je het:
- Doe wat olie in een steelpannetje en zet op het vuur
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze een beetje aan
- Voeg 2/3 van de champignons toe en wacht tot deze een verkleuren ( houdt 1/3 apart voor later)
- Voeg de room en havermelk toe en meng alles goed door elkaar
- Pak de mixer en mis alles tot een mooie saus
- Voeg wat bloem toe om het wat dikker te maken
- Strooi naar behoefte met zwarte peper
Eet smakelijk!
Wanneer voeg je de laatste 1/3 champignons toe?
Als laatste!
Dat stond niet in het recept 🙂