Coming soon: Nieuwsbrief

Vega(n) Recepten

Recept Romige Vegan Champignonsaus

1 Mins read

Ik snakte al een tijdje naar champignonsoep of champignonsaus, maar overal zit melk en ei in. Dus ik besloot heel stoer om zelf iets te bedenken wat 100% plantaardig is. En dat is me gelukt. Vandaar dat je dit artikel nu kunt lezen!

De saus is lekker bij pasta, linzenpasta of risotto.

 

Ingrediënten:

  • Bindmiddel, zoals bloem
  • Doosje biologische kastanje champignons (in plakjes)
  • Theelepel olie 
  • 1/2 ui (stukjes)
  • 1 teen knoflook ( klein gesneden)
  • 1,5 kopje Oatly havermelk 
  • 1 eetlepel Oatly room 
  • Zwarte peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Doe wat olie in een steelpannetje en zet op het vuur
  • Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze een beetje aan
  • Voeg 2/3 van de champignons toe en wacht tot deze een verkleuren ( houdt 1/3 apart voor later)
  • Voeg de room en havermelk toe en meng alles goed door elkaar
  • Pak de mixer en mis alles tot een mooie saus
  • Voeg wat bloem toe om het wat dikker te maken
  • Strooi naar behoefte met zwarte peper

Eet smakelijk!

 

289 posts

About author
Ik schrijf over moestuinieren, plantaardiger eten en liever zijn voor de wereld en jezelf.
Articles
You may also like
New PostsVega(n) ReceptenWildplukken

Wat kan je allemaal met vlierbloesem doen?

3 Mins read
NU ( Juni) is het de tijd voor vlierbloesem limonade. Mensen die wildplukken maken hier vaak limonade van, zeker een aanrader maar…
UncategorizedVega(n) Recepten

Koolrabi & Komkommer salade

1 Mins read
Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel. Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk,…
New PostsVega(n) Recepten

Vegan & Glutenvrije Fondue

1 Mins read
Vegan en Glutenvrij kikkererwten fondue. Ingrediënten: 800 gram gekookte kikkererwten 500 ml groentebouillon 2 teentjes knoflook ( geraspt) 1 theelepel witte miso…

3 Comments

Comments are closed.