Lekker fris, lekker vers. Ik pluk ze zo uit de tuin. Een heleboel momenteel.
Vooral bij warm weer vind ik het heerlijk, salades, ik bedacht dit simpele recept, als je het een recept kan noemen 🙂
Voor 2 personen:
- Plantaardig en suikervrij
Ingrediënten:
- 1 komkommer
- 1 grote koolrabi ( of twee kleinere)
- 1 appel
- flinke pluk bieslook
- 2 el appelazijn
- paar drupjes olijfolie
- peper en eventueel snufje zout
( Bloemen on top zijn afrikaantjes)
En zo maak je het:
- Schil de appel en de koolrabi
- Rasp de komkommer, appel en koolrabi en doe in een schaal
- Snij de bieslook en strooi erover ( flink veel is wel lekker)
- Maak de dressing door de azijn, peper en zout en olie te mixen
- Giet de dressing erover en mix het geheel
Versier eventueel met bloemetjes 😉
Gezondheidsvoordelen:
Koolrabi: De belangrijkste vitaminen zijn vitamine A, B1, B2, B3 en C. 100 Gram koolrabi is goed voor 100% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid voor vitamine C. Op het gebied van mineralen is koolrabi rijk aan kalium, ijzer en magnesium.
De koolrabibladeren bevatten dezelfde voedingsstoffen maar in hogere dichtheid. Ze bevatten twee keer zoveel vitamine C, 10 keer zoveel ijzer en maar liefst 100 keer zoveel vitamine A. De bladeren kan je eten als boerenkool.
Komkommer bevat: vitamine C, K en magnesium, maar ook heeft deze groente en ontstekingsremmend effect op ons lichaam en zorgen de lignanen in de komkommer op een verminderde kans op kankers die met oestrogenen te maken hebben.